torstai 1. tammikuuta 2015

2014 - Korni vuosikooste

Noniin. Houstonissa ollaan jälleen ja nyt olisi korkea aika rikkoa parin viikon blogihiljaisuus katsauksella kuluneeseen vuoteen! Ajattelin ensiksi, että en varmasti tee mitään vuosikoostetta, mutta nähtyäni kuinka kivoja koosteita muut olivat tehneet, muutin mieleni. Mm. Leenan oma oli erityisen kiva: lyhyt ja ytimekäs.Yhtä lyhyeen en ehkä itse pysty, mutta yritän välttää turhaa jaarittelua. Täältä blogistahan ne yksityiskohdat löytyy jo muutenkin. Nappasinkin muutaman kuvan Instagramista tiivistämään vuoden tapahtumat - sieltä kun näkee hyvin, mitä tänä vuonna onkaan tullut tehtyä.

Tammikuussa valmistelin muuttoa Houstoniin, myin ja annoin pois omaisuuttani, näin kavereita niin paljon kuin kerkesin. Paiskin töitä ja säästin rahaa. Sain vihdoin kouluni loppuun ja palautin gradun.

Niin, ja aloitinhan myös tämän blogini!Helmikuun alussa muutto USAan koitti. Alkoi totuttelu elämään Teksasissa. Muutimme yhteiseen kämppään ja aloimme valmistella viisumiasioita. Sain myös maisterin paperini ulos. Valmistujaiset jäivät välistä, mikä ehkä nyt jälkeenpäin vähän harmittaa!


Maaliskuussa saatiin viisumipaperit lähetettyä ja sitten alkoi odottelu. Meille muutti myös pieni karvapallo, joka käytiin adoptoimassa paikallisesta löytöeläinsuojasta.


Huhtikuussa saatiin lisäselvityspyyntö USCISltä. Paperien kasaan haalimisessa meni aikansa ja viisumiprosessi venyi noin kuukaudella. Huhtikuussa saatiin yhtä aikaa myös ensimmäinen Suomen sekä Losin vieras tänne Houstoniin. Loppukuusta käytiin kauniissa San Antoniossa viikonloppureissulla.
Toukokuussa lennettiin kylmään Chicagoon pitkäksi viikonlopuksi.Kesäkuussa aloitin työnhaun saatuani vihdoin työluvan. Opiskelin myös teksasilaista ajokorttia varten.


Heinäkuussa aloitin työt noin kuukauden etsintöjen jälkeen. Olin innoissani saadessani päiviini uutta sisältöä. Töiden alkaessa piti myös ostaa auto. Elämäni ensimmäinen sellainen!

Heinäkuussa törmäsin myös sattumalta suomalaiseen Eevaan liikenteessä, vaihdoimme yhteystiedot ja pari viikkoa sen jälkeen sain kutsun Suomi-brunssille, jonne kaikki kutsuivat tuntemansa suomalaiset. Oli ihanaa tutustua muihin suomalaisiin ja saada vihdoin ensimmäiset kaverit täällä!Elokuussa saatiin sisko poikaystävineen vieraaksi.

 

Lokakuussa taas oli vanhempien vuoro käydä kyläilemässä! Vietimme myös kivan viikonlopun Galvestonin Diamond Beachilla pohjoismaisella porukallamme. Säät olivat vielä ihanan kesäiset!
Marraskuussa tuskailin Suomileivonnaisten kanssa. Vietin ekan kunnon kiitospäivän Amerikan tapaan ja olin luvannut valmistaa jotain suomalaista.Joulukuussa juhlittiin pikkujouluja, valmistujaisia ja muita kissanristiäisiä. Käytiin Dallasissa kilistelemässä itsenäiselle Suomelle! Elämä Houstonissa tuntui pikku hiljaa vakiintuvan. Vaikka sosiaalinen elämä ei Suomen luokkaa olekaan välimatkojen ja töiden määrän vuoksi, niin oli mukavaa huomata, että oma kaveripiiri on täällä alkanut muodostumaan. Houstonin pohjoismaalaiset ovat kyllä mukavaa porukkaa! 

Loppukuusta koitti vielä matka Suomeen tapaamaan kaikkia rakkaita ja juhlimaan joulua. Kaikeksi onneksi saatiin myös valkoinen joulu!Onhan tähän vuoteen aika paljon mahtunut kun näin jälkeenpäin tapahtumia muistelee. Varsinkin alkuvuodesta meinasi välillä epätoivo ottaa vallan viisumi- ja työasioiden suhteen. Mutta kuten yleensäkin, niin asioilla on tapana järjestyä ja täällä sitä nyt ollaan melkein vuosi muuton jälkeen.

Toivottavasti tästä vuodesta tulee vähintäänkin yhtä tapahtumarikas ja yllätyksellinen! En tiedä vielä itsekään, minne meidän tie vie. Ehkä ensi vuonna tähän aikaan kirjoittelen jostain ihan muualta! Se jää nähtäväksi :)

Palailen Suomen reissun tunnelmiin myöhemmin! Hyvää uuttavuotta kaikille!

12 kommenttia:

 1. Kiva vuosi sulla ollut! Onnea ja uusia seikkailuja uudelle vuodelle!

  VastaaPoista
 2. Melkoinen muutosten vuosi sulla on ollut. Kiva sellainen :) Loistavaa tätä vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa alkavaa (reissu)vuotta sullekin :)

   Poista
 3. Kuulostaa ihan huipulta vuodelta! Saatanpa itsekin tehda samanlaisen vuosilistauksen kun sa ja Leena :) Ihanaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sulle ja tsemppiä muuton kanssa:) eiköhän sullakin ala jännät paikat nyt!

   Poista
 4. Olet saanut kylla vuodessa paljon aikaiseksi - tallaisena 'aitina' ajattelen, kuinka hienoa on etta olet edistynyt opinnoissa/valmistunut tuon kaiken muutto ja lupajuttujen keskella. Hieno homma !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena :) oli se aika stressaavaa kyllä sitä gradua viimeistellä, kun oli jo ihan muut jutut mielessä siinä vaiheessa. Mutta olipa helpotus sitten kun se oli ohi!

   Poista
 5. Korni - miten niin. :D Hauska otsikko joka tapauksessa.

  Ja hauska oli kanssa huomata, kuinka pitkältä ajalta noita juttuja muistaa itse. En jotenkin ollut edes tajunnut, että olen lukenut sun blogia jo näin pitkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooo en tiiä korni ei ehkä ollut oikea sana, mutta tuntuu että varmaan joka toisella jonka blogia seuraan oli jonkinlainen vuosikooste ;) eli ainakaan kovin omaperäinen tämä idea ei ollut!

   Itsekin sitä huomaa kuinka nopeaa aika on mennyt. Kohta muka jo vuosi tänne muutosta. Justhan mä vasta tulin.. ;)

   Poista
 6. Antoisa ja tapahtumarikas vuosi sinulla todella oli, hieno kooste!
  Ihana, että kotimaan matkalla saitte nauttia lumesta :)
  Hyvää alkavaa vuotta, on mukava lukea kuulumisiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää uutta vuotta sinnekin :) pitää tästä yrittää saada taas kirjoitusputki sujumaan niin saa Suomen kuvat ja tarinat julkaistua:)

   Poista