maanantai 12. tammikuuta 2015

10 parasta asiaa Houstonissa

Olen kirjoittanut niin paljon negatiivisia asioita Houstonista, joten ajattelin nyt tehdä vaiheeksi tällaisen listan sen positiivisista puolista:

1. Ruoka(paikat). Valinnanvaraa löytyy ravintoloissa. Kahdesti ei tarvi samassa paikassa käydä, koska uusia paikkoja ja makuelämyksiä löytyy pilvin pimein.

Kyseinen annos Black Eyed Peas-nimisessä ravintolassa. Tästä paikasta ei tullut meidän suosikkia. Taisi siis jäädä kertakokeiluksi.

2. Kaupat ovat auki melkeinpä aina. Vuorokauden ympäri voi käydä hakemassa vaikka purkin maitoa, jos on tarvis. Kauppoja ei suljeta edes pyhinä.

3. Ihmisille juttelemisen helppous. Ihmiset ovat ystävällisiä ja ulospäinsuuntautuneita, ja jutustelu on helppo aloittaa vieraidenkin kanssa ja täten saada uusia tuttavuuksia.

4. Sää. Suurimman osan vuodesta on mukavan lämmin.

5. Monikulttuurisuus. En aksenttini kanssa ole täällä kummajainen, eikä minua syrjitä taustani takia vaikkapa työnhaussa (ainakaan tietääkseni).

6. Työtilanne. Töitä täällä riittää tekijöille. Sillä ei tunnu olevan niin väliä mikä tutkinto sinulla on. Kunhan tutkinto löytyy niin sinut voidaan perehdyttää hommaan. Mullekin on annettu melkeinpä ns. "vapaat kädet", eli kysytty mikä kiinnostaisi ja mihin suuntaan haluaisin tästä lähteä. En tiedä ollaanko kaikissa paikoissa näin avokätisiä, mutta mulle sopii ainakin hyvin tämä järjestely kun en oman alan hommiani halua tehdä :) Vaikea kuvitella, että Suomessa olisin päässyt vastaaviin hommiin humanistin papereilla. Olenkin kuullut, että moni on täällä ei-koulutustaan-vastaavissa hommissa.

 

7. Ison kaupungin monipuolisuus - tekemistä on suht helppo löytää (ainakin jos on valmis ajamaan vähän matkaa).

8. Talot ovat halpoja verrattuna maan moneen muuhun kolkkaan.

9. Halvat hinnat monessa muussakin asiassa. Esimerkiksi kuntosalijäsenyyden tai kauneushoitoja voi saada monin kerroin halvemmalla kuin Suomessa.

Täällä en ehkä leikkauttaisi tukkaani vaikka hinnat kohdillaan ovatkin.

 10. Yritteliäisyys kannattaa. Suomessa ei välttämättä uskaltaisi perustaa pientä erikoisalan yritystä. Täällä taas löytyy asiakaskuntaa melkeinpä palvelulle kuin palvelulle. Ihmiset palkkaavat mielellään jonkun toisen tekemään asiat puolestaan jos vain on mahdollista välttyä tekemästä se itse (esim. ikkunanpesu, nurmikonleikkuu, pesulapalvelut ym).

4 kommenttia:

 1. Tätä postausta oli kiva lukea! Siis totta kai on ihan hauska lukea kanssa marinaa välillä ja saada siitä vertaistukea ;) mutta yhtälailla tärkeää on muistaa ne kaikki hyvät puolet, mitä asuinpaikassa on.

  Tälläinen postaus voisi olla mullekin ajankohtainen, lievästi sanottuna nimittäin kiinnostaa ei-yhtään-tippaa istua täälllä hämärässä tihkusateessa ranskalaisten keskellä. No, huomenna on tiedossa afterworkit, ehkä kohtuuhintainen samppanja taas saa näkemään tämän paikan kauniimmassa valossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis ihan pelkästään jo ittenikin takia tämä teksti oli hyvä kirjoittaa. Että muistaa myös olla kiitollinen, koska on sitä kuitenkin aika onnekas :)

   Toivottavasti saat itsekin lisäpuhtia ja muistat ne positiivisetkin puolet Luxemburgissa - vaikka nyt olisikin harmaata tihkusadetta koko ajan (niin on muuten täälläkin). Kyllä se siitä.

   Ja olisi kiva lukea sultakin tällainen listaus :)

   Poista
 2. Jostain syystä sitä yleensä muistaa ne hyvät puolet vasta sitten jälkikäteen, kun on jo uudessa paikassa. Siinä mielessä ehkä ihan hyvä pitää ne mielessä jo ennen mahdollista muuttoa :)

  Toi koulutuksen tarkka syynääminen on varmaan joku suomalainen juttu, tuntuu että Briteissäkin olis voinu mennä ihan mihin tahansa kaupalliselle tai pankkialalle politiikan opiskelujen jälkeen. Sielläkin oikein kehotettiin hakeutumaan ihan muualle, ei sillä niin väliä mitä opiskeli, vaan että joku tutkinto oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!! Mä oon vasta nyt Suomesta kunnolla välimatkaa saaneena tajunnut senkin kuinka hyvin siellä monet asiat onkaan :D Perus. Varmaan kun täältä Houstonista joskus lähetään niin tännekin tulee ikävä!

   Ai Briteissä on kans silleen! Musta tää on paljon kivempi kun on vähän valinnanvaraa. Monen hommanhan oppii parhaiten käytännössä eikä varmaan jokainen oo 100% tyytyväineen siihen alan valintaan .. Mäkin olin 19-v kun päätin mennä lukemaan kieliä Vaasan yliopistoon sen enempää miettimättä millaiset työllistymismahollisuudet siitä sitten on :D monet kerrat oon tuota päätöstä kironnut. Onneksi täällä oon saanut mahollisuuden tehä ihan muita juttuja. Ja eiköhän niistä kieliopinnoistakin hyötyä ollut kuitenkin!:)

   Poista