tiistai 25. marraskuuta 2014

Tiistain ihmettelyjä

-Miksi herääminen arkiaamuisin on niin nihkeää, vaikka viikonloppuisin nousen pirteänä samaan aikaan?

-Miksi amerikkalaiset pesuaineet/pesukoneet ovat tehneet kaikista mun valkoisista vaatteista ja pyyhkeistä joko keltaisia tai harmaita?

-Miksi kirja on pakko lukea loppuun, vaikka se on huono?

-Miksei tv-sarjojen tekemistä voida lopettaa hyvän sään aikana, vaan niitä vaan jatketaan ja jatketaan...?

-Miksi työpäivät on niin pitkiä ja viimeiset tunnit tuntuu ikuisuudelta?-Miksi hedelmät on niin kalliita täällä, missä ne kasvaa?

-Miten päästä joulun tunnelmaan kun ulkona paistaa aurinko ja on 20c?

-Miksi kaikkien muiden elämä vaikuttaa niin paljon mielenkiintoisemmalta ja hohdokkaammalta kuin tämä omani?

-Miksi luen typeriä kapeakatseisten ihmisten keskusteluja FB:ssä/netin keskustelupalstoilla, kun ne vain ärsyttävät?

-Miten eläinrakas ihminen pystyy ampumaan peuran tai jäniksen? Miksi yhden eläimen elämä on arvokkaampi kuin toisen?


Kunhan pohdiskelen...

23 kommenttia:

 1. Pesukoneista: pesetkö sä vaatteet coldilla? Mulla kesti hetken tajuta, että "Cold"-asetus tarkoittaa ihan oikeasti jääkylmää, ja eihän se niitä vaatteita mihinkään puhdista. Ollaan siirrytty pesemään kaikki warmilla, eikä mikään ole mennyt pilalle, mutta vaatteet on puhdistuneet paremmin.

  Kirjojen loppuunlukemista olen minäkin pohtinut. Joku vika itsessä, kun ei osaa sanoa ei?

  Toi kaikkien muiden elämän hohdokkuus on joku ilmiö, jolle on tieteellinen selitys. Facebookin sulkeminen keskimäärin auttaa siihen. Mut tota seuraavaa juttua olen mäkin pohtinut, että miten se Facebookin sulkeminen sitten voi olla niin vaikeaa?

  Mä olen miettinyt välillä, miten eläinrakkaat ihmiset ylipäätään pystyvät syömään lihaa, minä itse mukaanlukien. Peuran tai jäniksen ampuessa sentään se eläin on elänyt hyvän elämän, tuotantoeläimet taas... Hrrrrr. Karseaa ajatellakin, miten niitä täällä kidutetaan. Luen just "Syötäväksi kasvatetut"-kirjaa ja olen yrittänyt miettiä tarkemmin omia kulutustottumuksiani, mutta niin vaan ollaan viimeiset pari päivää syöty Buffalo Wild Wingsin tuotoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesukone meillä on joku jeesuksen aikanen. Kädellä oon koittanut ja kun kääntää nupin coldille tulee kuumaa ja hotille, niin kylmää!? Jotkut asetukseyt vissiin sekaisin. Oon sit pessyt sillä warmilla, eli välimuodolla. Ehkä vois kokeilla hottia ens kerralla!

   Myös instassa ja blogeissa seikkaillessa usein saattaa saada luuseriolon itelleen. Ei pelkästään Facessa. Mutta oikeessa oot; somessa on helppo antaa hohdokkaan kadehdittava kuva elämästään muille näyttämällä vaan ne kohokohdat.. miltähän munkin elämä vaikuttaa teille, jotka ette mua muuten tunne, sen perusteella mitä tänne sattuu päätymään.. ;)

   Mäkin oon eläinrakas lihansyöjä:( oon vaan niin surkea syömään mitään kasviksia. Ja samaten käy sääliksi tuotantoeläimet ja ainakin esim kananmunat ostan aina "vapaina". Kakspiippunen juttu tämä. Mäkin ymmärrän, että riistaeläimillä on ollut vapaana varmasti parempi elämä, mutta en vaan silti ymmärrä miten esim mun "koirarakkaat" työkaverit käy metsällä kaatamassa peuroja ja villisikoja ym. Itse en ikimaailmassa pystyisi eläintä tappamaan!

   Poista
 2. Hyvia kysymyksia ja osa on ihan tuttuja, vaikka olenkin vanhempaa vuosikertaa (!). Ei tieda mita kirjoittaisi blogiin, kun ei juuri mitaan ole tapahtunut - kaydaan toissa, on viikonloppu ja taas mennaan toihin. Ensin tuli mieleen kirjoittaa piparien leipomisesta, mutta olen kirjoittanut siita 2012 ja 2013...ehka jatan 2014 valiin. Ehka blogeistakin saa tiettya painetta, etta pitaisi tehda jotain. Tosin olen sen huomannut myos amerikkalaisten kolleegoiden kanssa - tuntuu oudolta sanoa, etta ei tehty 'mitaan' viikonloppuna....tai jos kerron, etta ajoimme Ikeaan syomaan lihapullia, niin ei sekaan kuullosta kovin hienolta. :)
  Hyvaa Kiitospaivan aattoa sinne. Meille siita tulee vahan vaihtelua, kun poika tulee kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, sama täällä. Jos on vähän paussia blogin kirjoittamisessa niin tulee heti tunne, että jotain pitää keksiä. Mutta kun mitään erikoista ei ole tehnyt. Kirjoittelenkin sitten tälläisiä "hölönpölö"-juttuja, kun ei ole kuulumisia kerrottavana :)
   Kiitos ja Hyvää Kiitospäivän aikaa teillekin:)

   Poista
 3. Samoja juttuja tulee itsekin mietittya, useinmiten silloin kun pitaisi oikeasti nukkua, paasematta yleensa mihinkaan lopputulokseen :D Meikalaisen elama on kylla nyt vahemman hohdokasta kuten instakuvista on varmaan huomannutkin. Nytkin istun etanavauhdilla liikkuvassa bussissa ja kiroan metrolinjan rakentamisesta aiheutuneet tietyot :D Mutta kylla se tasta viela iloksi muuttuu. Hyvaa Thanskgiving viikonloppua sinnepain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, itsekin tälläisessä oravanpyörässä tällä hetkellä, töihin, kotiin, ehkä salille, nukkumaan. Ja sama poistuu päivästä toiseen. Onneksi nyt saa pitkän viikonlopun ja ladata vähän akkuja:) ja pian pääsee Suomeeeeen!!! Mukavaa Thanksgivingiä sinne teillekin:)

   Poista
 4. Oot ihana :D Samanlaisia asioita on itekkin tullut pohdiskeltua aina joskus välillä.

  Herääminen arkena on "pakollista", joten siks se on niin vaikeaa... Ja herätyskellohan ei tiiä millon oot kevyessä unessa (sillon on helpoin herätä) ja se soi sillon ku soi. Viikonloppusin ei yleensä pidetä herätyskelloa ja sillon kroppa saa herätä omaan luonnolliseen rytmiin ja siks se ei tunnu niin kamalalta.

  Amerikkalaisista pesuaineista ja -koneista en osaa sanoa :D. Mutta mulla on pajon valkosia ja vaaleita vaatteita ja nyt alko pelottaan, että miten niille reissussa käy! Ennen ku oon siellä päin käyny, oon ollu niin lyhyen aikaa, ettei oo tarvinu pestä vaatteita. Nyt oon kuitenki 3 viikkoa reissussa niin pakkohan niitä jossain välissä on pestä. Monet on vielä myös arasta materiaalista tehtyjä. En täälläkään anna kenenkään pestä mun vaatteita! Niin ja tietenkin kaikille materiaaleille on omat pesuaineensa :D.

  Ehkä siinä kirjassa on se, että kun sen on alottanu, niin pitää se nyt loppuunkin lukea... En tiiä? Vähän sama ku vuokraa leffan joka osottautuu huonoksi, mutta se pitää silti kattoa loppuun.

  Tv-sarjoissa, niinku monessa muussakin viihdeteollisuuteen liittyvässä asiassa, se on se raha mikä merkkaa. Valitettavasti.

  Ne työpäivät ON pitkiä, siksi ne tuntuu pitkiltä :D. Mietippä kun melkein koko valveillaoloajan vietät siellä toimistossa. Kyllähän ne viimiset tunnit alkaa jo ahistamaan.

  Mikäköhän niissä hedelmien hinnoissa olis? Verotus? Tai sitten joku Apple-systeemi. Ku siis Applen tuotteet tehään Kiinassa, sitten ne lähetetään Amerikkaan missä niihin laitetaan softat ja leima "Designed in USA" ja sitten ne lähetetään takas Kiinan markkinoille ja hinta on tietenkin paljon korkeampi ku Amerikassa, vaikka ne tuotteet tehtiin melkein kokonaan siellä Kiinassa.

  Jouluntunnelmasta en osaa sanoa, ku semmosta ei oo ikinä ollu. T. Grinch.

  Ei kannata verrata omaa elämäänsä muitten elämään :). Tärkeintä on, että oot ite onnellinen ja tyytyväinen siihen tilanteeseen mikä sulla on. Kaikilla se elämä vaihtelee tosi paljon ja välillä on vähän enemmän menoja ja välillä vähän vähemmän. Sitten pitää muistaa myös se, että kaikilla ihmisillä on jotain ongelmia ja huolia, mitkä ei ulospäin näy.

  Mäki oon joskus lukenu kaikenmaailman palstoja netissä ja onneksi oon tullu järkiini ja tajunnu jättää ne pois. Niistä ei saa mitään muuta ku pahan mielen! Joskus tulee luettua joittenki lehtien kommenttibokseja ja lopetan lukemisen heti ku tulee joku inhottava kommentti. Suosittelen samaa sullekki! Lue mielummin vaikka sitä huonoa kirjaa :D.

  Musta tuntuu, että metsästystä harrastavilla ihmisillä on vähän realistisempi ja semmonen käytännönläheisempi ote elämään. Tarkotan siis, että ne ymmärtää sen, että eläimiä tarvii ruuaksi ja se on se luonnollinen kiertokulku (jos siis ammutaan ihan luonnossa eläviä eläimiä syötäväksi). Mä kyllä syön kaikkea lihaa, mutta en pystyis ite ampumaan eläintä. Tääki on ristiriitasta. En syöny vuosiin lammasta, ku meillä oli lampaita ja ne oli mulle lemmikkejä :D. Nykyään sitä sitten tajuaa, että se on vaan elämän kiertokulkua... Tosin tehotuotanto on ihan kamalaa ja parasta olis jos eläimet sais viettää hyvän elämän ennen päätymistä lautaselle. Kuulostaapa kamalalta.

  Miksiköhän mun piti kaikkiin vastata? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamala ku on pitkä vastaus! :O

   Poista
  2. Haha Ihana Essi! Sain vastaukset sulta joka kohtaan :D mahtavaa! Eipä tarvi näitä miettiä enää ;)

   Varo vaan niiden jenkkipesukoneiden kanssa. Ovat kunnon tuholaisia. Kannattaa suosiolla jättää vaan kaikki valkoinen ainakin kotiin!

   Mä mietin tota kirja hommaa...et oisko sitten takaraivossa joku sellanen pieni odotus..luulee että "kyllä tää vielä muuttuu hyväksi". Tai sitten luulee missaavansa jotain jos sen jättää kesken :D en tiiä. Kummallista... pitää tuhlata kallista aikaansa huonon kirjan lukemiseen. Nytkään en millään usko että tämä Kira Poutasen kirja EI ole hyvä (koska kaikki sen muut kirjan ON ollu) vaikka oon 3/4 lukenut :D

   Poista
  3. Ja tuo metsästyshommahan siis oikeesti on ihan looginen ja tavallaan kannatan sitä vapaana elänen eläimen syömistä. Ja sitten samaan aikaan vihaan jokaista työkaveria, jolla on "metsästysrehvastelu"-seinillään villisioista ja kauriista joiden kyljessä törröttää puukko. Ja sitten ite mussutan kaupan valmisjauhelihaa. Oon siis täysin oikeilla jäljillä ja tosi jalo ja niin edelleen :D

   Poista
 5. Pystyn samaistumaan monen kohdan ihmettelyyn :D Ja varsinkin nää työpäivät tuntuu vaan venyvän..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kohtalotoveri siellä. Taidetaan olla aika samassa jamassa näiden meidän töiden kanssa:)

   Poista
 6. Todellakin nuo pesukoneet. Grrr. Mä pesen kuumalla, mutta ei ne vaatteet aina 100% puhtaaksi tule, vaikka tahroihinkin laitan tahrojenpoistoainetta. Voi kyllä olla ettei se vesi täällä oikeasti ole kuumaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ma en taida enaa ostaa valkoisia vaatteita ollenkaan, kun nayttavat olevan kertakayttokamaa taalla! Ei mulla muualla ulkomailla oo tata ongelmaa ollut. Edes kunnon bleach ei auta! Mietinkin miten hotellit pitavat kaikki valkoiset petivaatteet ja pyyhkeet puhtaina!

   Poista
 7. Kuulin eilen, että vaatteet kuuluu täällä viedä pesulaan! Kukaan ei kuulemma pese niitä itse (paitsi ehkä me suomalaiset). Ihmettelinkin miksi meidän lähellä pesuloissa on isot mainostkyltit, että 99cent/item tai vähemmän. Sun ongelma ratkeaa siis sillä että rupeat amerikkalaisten tavoin viemään ainakin valkoiset vaatteet pesulaan :-)! Heh! Mulla tosin on kyllä sama ongelma noiden valkoisten kanssa. Ehkä tossa vedessä on jotain. Täällähän on tosiaan tapana käyttää valkaisuainetta valkoisten pyykkien kanssa. Ehkä se kertoo jo jostain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä luovun mielummin vaan valkosista vaatteista kun alan pesulaan kuljettamaan ;) Mäkin lorautan kyllä aina bleachia tavallisen pesuaineen lisäksi, mutta sen äklön hajun lisäksi en huomaa muuta eroa :/ ajattelin seuraavaksi kokeilla ruokasoodaa. Luin että sen tehoasi..

   Poista
  2. Hyvä idea, pitää itsekin testata :-)

   Poista
 8. Vika kohta! En ymmärrä. Sitten niitten peurojen ja muiden kanssa täytyy vielä oikeen poseerata kuvissa.

  Musta tuntuu, etten oo saanu blogia aikaseksi sen takia, kun kaikkien muiden elämä tuntuu just hohdokkaammalta. Ei tästä mun tylsästä elämästä mitään saa kasaan :D

  Joulutunnelmaa ois kiva täälläkin löytää. Vähän on vaikeeta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Yli 50%lla varmasti mun miespuolisista työkavereista on jotai puukolla lävistettyjen veristen peurojen/villisikojen ym kuvia tokmistojen seinillään, joissa ne itse poseeras vieressä hymyillen. WHAT!?

   Eipä munkaan blogissa "tapahdu" mitää hohdokasta. Päinvastoin;D täällä sitä vaan maristaan milloin mistäkin lol

   Poista
 9. Tuohon metsästys-asiaan sen verran, että onhan se kaupan tiskissäkin oleva liha tullut elävästä eläimestä, joka on tapettu. Erona metsästä kaadettuun eläimeen on se, että silloin ainakin itse tiedät mistä eläin on tullut ja mitä se todennäköisesti on syönyt. Meillä ei heitetä lihaa missään tapauksessa hukkaan, sillä se on itse tuotu pöytään, joten sitä myös arvostetaan. Täällä tosin osalla paikallisista metsästäjistä esim. peuran lihan hyödyntäminen on (ainakin vielä) lapsen kengissä. Sitä en itse, eikä mieskään ymmärrä, että kaadetaan peura vain sen komeiden sarvien takia. Mutta metsästystä on monenlaista ja se on asia, mikä jakaa mielipiteitä. Ja toisinaan on ihan hyvä herätellä omia ja muiden ajatuksia asiasta kuin asiasta. :)

  Itse olen vaan koittanut puskea joulufiilistä läpi, vaikka onhan se toisinaan hieman haastavaa, kun katsoo ulos. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tää metsästys on niin kinkkinen juttu. Mä en tosiaan oo mikään pyhimys, kun ite syön sitä lihaa sieltä kaupan tiskiltä. Ja ymmärrän, että vapaana elämänsä viettäneellä eläimellä on ollut hyvä elämä. En vaan silti pystyisi tappamaan omin kätösini eläintä. En ikinä. Ja sitä mietin että miten nämä koira/kissarakkaat työkaverit siihen pystyy ja sitten vielä pitää asetella niitä veristen eläinten kuvia kehystettynä toimistonsa seinille. En tiedä kuinka moni metsästää vaan sarvien tai vaan metsästämisen "ilon" vuoksi enkä taida halutakaan tietää.

   Poista