maanantai 20. lokakuuta 2014

Mitä meidän jääkaapista löytyy

Pitaiskohan palata taas vaihteeksi haasteeseen. Jotenkin on mielummin kirjoitellut ihan muusta kuin "valmiiksi annetuista" aiheista!

Jaakaapin sisaltoa siis. Talla hetkella jaakaappi ammottaa tyhjyyttaan viikonlopun jaljilta, joten tanhetkista kuvaa ei heru. Meidan jaakaappi on yleensakin suht tyhja lukuunottamatta vesipulloja, munia, sailykepurkkeja yms. Ei satsata kaappia tayteen silla uhalla, etta saataisiin sitten heittaa ruokaa roskiin. (Liian usein on kaynyt nain nimittain...) Ostetaan yleensa se, mita syodaan, tai kokataan, heti. Sitten kaappi onkin taas tyhja seuraavan ostosreissuun asti! Oon aina vahan kateellinen sellaisille taysille jaakaapeille, joista saa vaan valita, mita mieli tekee. Ei onnistu meilla. Kauppaan on lahdettava jos joku himo iskee!

Jääkaapissa on usein myös kissa

Meilla on myos aika omat jutut, mita syodaan. Eric syo normijogurtteja, mina sokerittomia. En myoskaan innostu kauheasti tasta naitten paahtoleivasta, joka on melkeinpa ainut leipavaihtoehto taalla. E kylla mussuttaa sita tyytyvaisena ja tietysti kunnon jenkkityyliin eli peanut butter and jelly-taytteella! Ite oon saanut nauttia nyt aika kauan suomalaisista ruisleivista, joita Suomivieraat ovat tuoneet mukanaan. Yksi paketti oisi viela jaljella. Olisi enemmankin, jos se hemmetin laukku olisi voinut saapua perille! Mur!

Jaakaapin tyhjyyteen vaikuttaa toki myos se tosiasia, etta syodaan aivan liian usein ulkona. Talle asialle voisi kylla tulla muutos, mutta edelleenkin on kokkausblokki paalla, eika paahan tupsahtele uusia ideoita. Crockpottikin odottaa viela kayttajaansa... Musta tuntuu silta, etta se maksaa oikeastaan enemman ostaa erikoisia ja laadukkaita aineksia jotain hienoa reseptia varten kuin kayda ulkona syomassa. Samoin tuo vapaa-aika on vahan kortilla ja mielummin kayttaa ne vahaiset vapaat tunnit sitten johonkin muuhun kuin kokkailuun! Suomessa tykkasin ruoanlaitosta. Nyt siita on tullut yksi mun inhokkikotitoista (jos sita nyt kotityoksi voi kutsua)! Imurointikin on melkein mieluisampaa kuin kauhanvarteen tarttuminen! Leipomisesta tykkaan edelleenkin, mutta mitaan epaterveellisia herkkuja ei kauhean usein viitsisi kaappiin tehda!

PS. Kiitos Laura vinkeista tekstin muokkauksen kanssa ! :)

8 kommenttia:

 1. Nyt taytyy kysya, etta mita se kissa siella tekee ? :)
  Omat kokkailut rajoittuu viikonloppuihin ja pitaisi opetetella paremmaksi kaupassa kavijaksi. Ihan liian usein taytyy heittaa jotain pois, kun sita ei sitten tultu syodyksi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä kysymys. Sinne se juoksee kauhealla vauhdilla kun ovi aukeaa :D joko ruoan perässä tai sitten viilentymään. On se pari kertaa tunkenut itsensä pakastimeenkin!

   Poista
 2. Aaah, ihana tuo teidän kissa!! Se haluaa selvästikin viilentyä :D En tiedä yrititkö tätä jo mutta (ja minäkään en ole mikään tietokonenero) mutta jos esim kirjoitan wordiin, niin sitten copy pasteen sen eka Notepadille ja siitä sitten edelleen copy pasteen bloggeriin. Notepadin pitäisi ns. "neutralisoida" tai jotain se koko teksti...Olipa vaikeasti selitetty :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa .. en yrittänyt. Kiitos vinkistä. Koitan tuota tänään myöhemmin kunhan pääsen tästä sängystä ylös :)

   Poista
 3. Onpas erinäköisiä elintarvikkeita siellä päin :). Mä haluaisin kans syödä sokeroimatonta ja maustamatonta jogurttia, mutta täällä ainoa vaihtoehto on siihen kreikkalainen jogurtti, jota on tullut syötyä niin paljon maitorahkan korvikkeena, ettei oikeen mene enää alas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin täällä on Kroger ja HEB-kaupat, joita ei taida sieltä Kaliforniasta löytyä ja sitten niissä on paljon kaupan omia brändejä niinkun Suomessa on vaikka Pirkka K-Kaupoissa:) Lisäksi täältä löytyy ainakin Randalls ja perus Walmart, mutta niissä tuled käytyä tosi harvoin!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Se kyllä ihan oma persoonansa tuo katti:)

   Poista