tiistai 28. lokakuuta 2014

Jos voittaisin lotossa

"Mitä tekisit jos voittaisit lotossa?" "Matkustelisin" on ensimmäinen vastaus, joka tulee mieleen. Mutta kun vastausta alkaa pohtimaan enemmän, osoittautuu sen keksiminen vähän vaikeammaksi. Vastaus riippuu tietysti myös rahasumman suuruudesta, mutta oletetaan nyt tässä sen olevan sitä luokkaa, ettei raha-asioista tarvitse enää koskaan murehtia.


Ensialkuun toteuttaisin varmastikin jonkin sortin maailmanympärysmatkan (tyyliin vuosi tien päällä). Kävisin paikoissa, joita en vielä ole nähnyt. Irtisanoutuisin työstäni, mutta en lopettaisi työntekoa kokonaan, vaan käyttäisin aikaa sellaisen työn etsimiseen, josta oikeasti nautin. Se voisi olla ihan vaikka vapaaehtoistyö luonnon tai eläinten hyväksi. Ehdottomasti haluaisin myös tehdä lyhyempää viikkoa tai lyhyempiä päiviä, jotta aikaa jäisi enemmän myös harrastuksille. Ehkä palaisin koulun penkille ja hommaisin tutkinnon, joka auttaisi lähemmäs sitä unelmatyötä. Voisin ehkä hommata oman siivoojan ja kokin, että itse ei tarvitsi niihin töihin aikaa käyttää. Viimeaikoina kun on tullut vähän manattua noiden hommien tylsyyttä ja sitä ajanpuutetta. Oma PT voisi myös olla kiva juttu.


Tässähän on nyt kyse nimenomaan niistä asioista, joita rahalla saa. Lista jää aika lyheksi, koska en oikeastaan haaveile kamalasti materiasta. Monta kertaa muuttaneena olen huomannut olevani onnellisempi ilman kamalaa tavaramäärää. Onni on mulle jotain muuta kuin uusi tv, auto tai merkkilaukku. (Vaikka oishan nuokin kivoja, ei sillä, mutta mielummin laitan rahani vaikka siihen matkailuun.) Sanotaan, että onnea ei voi ostaa, mutta kyllä mä uskon, että se lottovoitto tekisi elämästä helpompaa, huolettomampaa ja nautinnollisempaa (kunhan muut asiat elämässä on jo kunnossa).


Pitäisköhän alkaa lottoamaan? ;)

6 kommenttia:

 1. Juu pitäisi :D Mä olen parantumaton lottovoitosta haaveilija. Käyttäisin rahani itseasiassa varmaan aika saman tyylisesti kuin sinäkin. Ensimmäinen vuosi menisi matkustellessa ja sitten vapaaehtoishommia eläinten parissa. Täytyykin mennä laittamaan Eurojackpot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläimet ois kyllä mun auttamislistalla ykkösenä. Niin moni laittaisi varmaan rahansa ja aikansa muunlaiseen hyväntekeväisyyteen, mutta mun myötätunnot menee viattomille karvapalloille! :)

   Nyt vaan jotain Texas Jackpottia metsästämään! Varmaan hyvät voittomahikset, mut aina saa haaveilla ;)

   Poista
 2. Ihana postaus :) Mäkin käyttäsin oman lottovoittoni aika samalla tavalla kun sä. Lähtisin opiskelemaan jotain ihan muuta, jopa kahta eri tutkintoa (no kun kiinnostaa niin monet asiat) ja eläinten lisäksi auttaisin myös ihmisiä. Ostaisin varmaan asunnon jostain päin maailmaa tukikohdaksi, mutta varmaan olisin suurimman osan ajasta tienpäällä... Kai se nyt pitää laittaa Eurojackpot menemään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi ! Tukikohta-asunto jostain päin maailmaa (missä on aina kesä) kuulostais hyvälle :)

   Poista
 3. Jos just nyt voittaisin, ni olis kyllä vaikea tilanne. En nimittäin ole ollenkaan valmis lähtemään täältä Saudeista, joten pakko olis jatkaa vielä jonkin aikaa töissä. Mutta, sitten lähtisin myös maailmanympärimatkalle, ja asuisin sen jälkeen kesät Suomessa, talvet jossain lämpimässä. Suomessa tekisin varmaan vähän keikkatöitä omalla alalla, ulkomailla myös minä tekisin vapaaehtoistyötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en olis tällä samaisella hetkellä valmis lähtemään vielä täältä. Nyt kun tänne on asettunut niin tarvisin kyllä muutamasta kk puoleen vuoteen aikaa järjestellä kaikki asiat ainakin! Jännä kuinka meillä ulkosuomalaisilla tuntuu olevan aika samanlaiset arvot tai se mitä elämältä haluaa :)

   Poista