maanantai 13. lokakuuta 2014

Kun matkatavarat katoavat

Aiemmin mulla oli British Airwaysistä vain hyvää sanottavaa. Viimeisen viikon laukkurumban aikana mielipide on jokseenkin muuttunut. Varmuudellahan ei toki voi sanoa, että syy on yksin BA:n. Laukku on hyvin voinut joutua hakoteille jo Finnairin käsittelyssä, mutta yhdistettynä BA:n ja eri lentokenttien matkatavarapalveluiden toimintaan tulos on suhteellisen säälittävä. Herää kysymys miten sama laukku voi hukkua kolme kertaa matkalla valtameren yli? Ja miksei kukaan ota asiasta vastuuta vaan sysäävät sen vain toisen niskoille?

-4.10. Vanhemmat saapuvat Houstoniin. Laukku ei. Heille annetaan jäljityskoodi ja puhelinnumero British Airwaysille. Soitamme numeroon samana iltana ja meille kerrotaan että laukku yritetään toimittaa seuraavaksi päiväksi, mutta tällä hetkellä ei valitettavasti ole tietoa sen olinpaikasta. Varmaa on vain, että laukku ei ole Houstoniin saapunut.
-5.10. Laukkua ei kuulu. Soitamme BA:lle uudestaan, mutta sieltä ei vieläkään osata sanoa muuta kuin "seuratkaa tilannetta nettisivultamme seurantakoodin avulla".
-Tarkistamme tilanteen nettisivulta joka päivä, mutta tilanne on aina "Tracing continues. Please check back later."
-8.10. Saamme viestin BA:lta. Laukku on löytynyt. Se lentää United Airlinesin lennolla Washingtonin kautta Houstoniin samana iltana ja toimitetaan meille 9.10. Meille luvataan soittaa aamulla ja tarkistaa toimitusosoite.
-9.10. Laukkua ei ala kuulumaan. Soitan BA:lle ja tiedusten tilannetta. Mulle kerrotaan että laukku on kyllä saapunut Washingtoniin, mutta sen jälkeen sen olinpaikasta ei ole tietoa. Laukku on jälleen hukassa. Meidät luvataan pitää ajan tasalla.
-11.10. Soitamme BA:lle kun laukkua ei aina vaan kuulu (emmekä mitään päivityksiäkään sen tilastakaan ole saaneet) ja meille ilmoitetaan puhelimessa laukun saapuneen Houstoniin. Se on luovutettu IAH:n (Houstonin kentän) matkatavarapalveluun, joiden kuriirifirman olisi se pitänyt meille toimittaa jo edellisenä päivänä. Saamme numeron IAH:n matkatavarapalveluun.
-Matkatavarapalvelusta meille kerrotaan etteivät he koko laukkua ole saaneetkaan.
-BA seisoo yhä sanojensa takana: laukku on annettu IAH:n matkatavarapalvelulle 10.10. Matkatavarapalvelusta väitetään edelleen, ettei heillä laukkua ole.
-12.10. Soitamme British Airwaysille jälleen ja kerromme, että matkalaukkua ei Houstonin kentältä ole löydetty. Vanhempien lento takaisin Suomeen on muutaman tunnin päästä ja BA sanoo olevansa edelleen luottavainen että laukku toimitetaan meille IAH:n toimesta vielä ennen sitä.
Lopputulos: Hämmennys: Laukun sijainnista ei tietoa, ei minkäänlaista yhteydenottoa niin British Airwaysiltä kuin IAH:n matkatavarapalvelustakaan. Nähtäväksi jää löytääkö laukku tiensä kenties Vaasaan...

Toimitus 10.10? 3 kommenttia:

 1. Voi ei! Mä en kans ymmärrä, miten on mahdollista, että joku matkalaukku häviää ihan kokonaan. Kai sitten, jos ne tarrat yms. häviää. Nicon sisko perheineen tuli Suomeen käymään kesällä neljäksi päiväksi ja siinä kun puolet lomasta menee ilman vaatteita ja omia tavaroita, niin ei paljon naurata. Täällä vielä kun kaikki on suhteellisen kallista muualta tuleville.. Finnairin kommentti oli sinne aina soittaessa, että "laukkua ei olla vielä paikannettu" - ei paljon naurata. Tässä tapauksessa ei tainnut olla Finnairin vika, koska ne hoiti vaan jatkolennon.
  Toivottavasti se sun perheen laukku löytyy myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle soitettiin eilen (n.24h vanhempien lähdön jälkeen), lentokentän kuriiripalvelusta, että laukku oltaisiin nyt tuomassa meijän osotteeseen. Sanoin että vanhemmat ovat kyllä jo palanneet kotimaahansa, mutta mielelläni ottaisin omat tuliaiseni sieltä laukusta jos sopii ennen kun laukku lähtee Suomeen. No ei sopinut tietenkään! Laukku lähtee siis Suomeen. Katsotaan pääseekö perille ja kuinka kauan kestää. Veikkaan että se on vaan unohdettu johkin nurkkaan lojumaan muutamaksi päiväksi eri kentillä tms...

   Poista
  2. Eikä! Jos vaan menee pieleen, niin menee sitten tosi pieleen. Pääs ainakin tuliaiset kiertelemään maailmaa :) Toivottavasti posti kulkee paremmin!

   Poista