torstai 4. syyskuuta 2014

Asennekysymyksiä

Uskaltaisin väittää että monen asian suhteen musta on täällä tullut kärsivällisempi enkä menetä hermoja enää (yhtä pahasti) jos kaikki ei tapahdu nyt-heti-äkkiä! Yhteen asiaan en kuitenkaan vielä ole tottunut, nimittäin ruuhkiin! Voiko olla mitään turhempaa ja ärsyttävämpää kuin istua kököttää väsyneenä autossa työpäivän jälkeen kun haluaisi vaan kotiin mahdollisimman nopeasti!? Mun työmatka ilman ruuhkaa kestää 10 minuuttia. Ruuhkassa pahimmillaan yli 30 minuuttia. Valitettavasti useimpina päivinä ruuhkaa ON. Eihän tuo paljon ole verrattuna siihen, mitä jotkut muut joutuvat ajamaan, mutta mua ei ole luotu ruuhkassa istumiseen ei sitten ollenkaan. Turhaudun heti kun jumitun ruuhkaan!
Sen olen kuitenkin oppinut että asioista valittaminen ei hyödytä mitään. Se on vain ja ainoastaan ärsyttävää niille, jotka sitä joutuvat kuunnella. Oli valittamisen aihe mikä hyvänsä: ravintolassa ruuan tuleminen kestää, päätä särkee, ulkona on kuuma/kylmä/sataa. Asiasta nuriseminen muille ei auta asiaa mitenkään. Päinvastoin: sillä saa vaan tehtyä seuralaisensa ärsyyntyneeksi.

Ite olen ollut varmaan maailman suurin valittaja ja valittanut mitä turhemmista asioista :D onneksi asiaan on pikku hiljaa tulossa muutos. Samoin oon huomannut etten hermostu enää samalla lailla esimerkiksi joutuessani eksyksiin. Täällä autoillessa ajan harhaan vähän väliä, mutta olen tajunnut että siinä tilanteessa on ihan turhaa mennä paniikkiin. Parasta on vaan ottaa rauhallisesti ja miettiä paras tapa palata kartalle! Joskus eksyminen voi olla ihan hyväkin asia ja eksyksissä saattaa löytää uusia kivoja alueita, ravintoloita ym. Muistan kun ensi kertaa ulkomailla asuessa eksyminen vielä aiheutti ihan turhaa sydämentykytystä ja paniikkia. Aina noista tilanteista kuitenkin selvittiin eikä mitään vakavaa päässyt käymään! 
Tätä asenne-asiaa on tullut viime aikoina mietittyä aika paljon. Turhasta valittaminen taitaa olla aika tyypillistä suomalaisille vaikka eihän toki kaikki suomalaiset negatiivisia ole (taikka kaikki amerikkalaiset positiivisia). Amerikkalaisilta olen vain sen oppinut, ettei kaikkea aina tarvi ottaa niin vakavasti tai raskaasti! Päivän ei tarvi heti olla pilalla pienten vastoinkäymisten vuoksi ja asiat, jotka ärsyttää tuntuvat usein isommilta kuin ovatkaan!
Kuvat on otettu viime keskiviikolta Big Texasista.

Matkalaiset ovat päässeet turvallisesti perille Suomeen. Menomatkahan ei ihan yhtä sulavasti sujunut, kun siskon poikaystävä napattiin ensin Tuhkolmassa (huume?)testeihin ja sitten vielä Chicagossa kuulusteluhuoneeseen kymmenen muun (arabi)miehen kanssa. Ihan hyvä tsäkä heti näin ekalle Jenkkilän reissulle :D

4 kommenttia:

 1. Niinpä, se on ihan turha semmosista asioista ärsyyntyä joihin ei voi ite millään tavalla vaikuttaa. Elämä helpottuu huomattavasti, kun ei yritä aina taistella niitä tuulimyllyjä vastaan! ;)

  Toi Big Texas näyttää hauskalta! Onko se semmonen missä tanssitaan rivitansseja ja sinne voi mennä buutsit ja cowboy hattu päässä? :D Oon aina halunnu semmoseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Big Texas on juuripa sellainen paikka! Siellä ne cowboyt vetää toinen toistaan monimutkaisempia askelkuvioita tanssilattialla! Ite ei sinne sekaan paljon uskaltaudu paitsi parin simppelin two-steppin aikana :D

   Poista
 2. Täällä on myös ajan myötä opeteltu hieman kärsivällisemmäksi, sillä esim. byrokratiahan on aika hidasta. Ja hyvin, hyvin moneen paikkaan saat jonottaa. Meidän postitoimisto vetää ihan ykkössijan jonottamisen suhteen! :D Mutta pitää vaan muistaa varata vähän aikaa, kun on sinne menossa, niin ei pipo kiristä ihan niin pahasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep huomasin itse tässä kun oli Suomivieraita kuinka heiltä oli palaa hermo jonottamisen kanssa kun itse en ollut edes kiinnittänyt asiaan huomiota. Siinä sitten sai sellaisen ahaa-elämyksen että kai mä täällä jotain oon oppinut tai kasvanut ihmisenä tai jotain:)

   Poista