keskiviikko 6. elokuuta 2014

Missa olin vuosi sitten?

Huomasin hetki sitten vanhan ja samalla viimeisen yliopistokalenterini vetelevan viimeisiaan. Lahdin metsastamaan uutta kalenteria, mika ei ollutkaan ihan helppo tehtava. Mistaan ei meinannut loytya oman tyylisia (ja kohtuuhintaisia) kalentereja, vai mita sanotte A4-kokoisesta ruskeanahkaisesta viidenkympin kalenterista? Lopulta loysin Walgreensista ihan ookoon ja halvan ($5) kalenterin, jonka sitten kelpuutin.


Miksi lahdin tasta kalenteriasiasta kirjoittamaan? No vanhaa kalenteria selaillessa ja sielta merkkipaivia, kuten synttareita, uuteen kopioidessa menin suoraan sanottuna ihan shokkiin. Voiko siita olla jo vuosi kun olin taalla Houstonissa ekaa kertaa? Tuolloin taalla lomaillessa en tiennyt etta vuoden paasta siita tulisin taalla asumaan (ja tyoskentelemaan). Koko ajatus tuntui viela aika absurdilta.

Houstonista Suomeen viime syksyna kotiutuessa aika on mennyt jotenkin ihan todella nopeaa ja suorastaan ihan sumussa. Kirjoitin gradun loppuun, kavin viimeisilla luennoilla ja kahdessa eri tyossa. Kavin salilla ja jumpissa, vietin aikaa kavereiden kanssa mahdollisimman paljon, kavin leffassa jne. Kalenteri ihan pursuili merkintoja, tapaamisia ja tyovuoroja. Onko mun elama oikeasti ollut tuollaista VUOSI sitten?

Meilla on toissa vitsiniekkoja
Joskus joulua ennen taisin tehda lopullisen paatoksen etta tanne oikeasti sitten lahden. Aloin myymaan vaatteita, huonekaluja, kodinkoneita. Kaikkea, mita en matkalaukkuihini ottaisi. Ilmoitin toihin, etta lahden ja sanoin etta voi olla, etta tulen kolmen kuukauden paasta takaisin jos viisumia ei heru:D Viisumiprosessista mulla ei tuossa vaiheessa ollut paljoakaan tietoa ja en siis ollut varma miten meidan kay. Valilla pelotti ihan kamalasti etta jokin menee pieleen, mutta tiesin etta jos en lahde niin tulen sita varmasti katumaan.

Pelkasin myos laheisten suhtautumista siihen, etta olen muuttamassa vastavalmistuneena paikkaan, jossa mulla ei ole toita. Ja, jossa EN SAA tehda toita. Sainkin myos jonkin verran ei-niin-kannustavia kommentteja ja yritin parhaani mukaa olla niista valittamatta ja uskotella itselleni etta kaikki tulee menemaan hyvin. Muistutin myos itseani siita, etta aina voi palata takaisin jos asiat eivat menekaan kuin on suunnitelta.

Meidan oven edessa odotti tanaan postipaketti toista kotia tulessa. Siihen olivat vain jattaneet kun ei oltu oltu kotona. Onneksi ei olleet rosvot (tai naapurit) vieneet. Ja onneksi tulin kotiin ennen Ericia, koska siella saattaapi olla synttarilahja herralle.

Onneksi kaikki kuitenkin meni lopulta hyvin ja asiat jarjestyivat ihmeenkin nopeaa. Melkein puoli vuottahan tyottomana tuli oltua ja muutamaan otteeseen meinasi huumori loppua matkan varrella!

Jos tasta tekstista, joku tarkoitus pitaa etsia niin olkoon se: menkaa, lahtekaa ja kokekaa hyvat ihmiset jos vahankaan silta tuntuu. Oli kyse sitten lyhyemmasta matkasta, ulkomaille muutosta tai vaikka alan vaihdosta! Se mika ei tapa vahvistaa (nain kliseisesti). Aina paasee palaamaan takaisin ja sitten ei ainakaan tarvitse katua ettei edes uskaltanut yrittaa! En myoskaan itse kuunnellut muita ja heidan "jarkeilyjaan" vaan ihan vaan ja pelkastaan itseani ja se kannatti. Olen myos tosi spontaani ihminen siina mielessa etten paljo mieti tallaisia "isoja paatoksia". Vaihto-opiskelupaikatkin taisi aikoinaan valikoitua aika hetken mielijohteesta. Ja mitaan ei koskaan ole kylla tarvinnut katua!

Saa nahda, missa olen vuoden paasta. Viela Houstonissa vaiko jossain ihan muualla :)

8 kommenttia:

 1. Jess! Aamen! Juuri näin! Ja mä muuten olen tuonut kalenterini Suomesta, koska en kestä sitä, että viikko muka alkaa sunnuntaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kalenterissa on varmaan painovirhe tai sitten tää on joku ulkomailta tuotu kun viikko alkaa ihan maanantaista :D mutta hyvä vaan. En mäkään hyväksyisi mitään "viikko alkaa sunnuntaista"-meininkiä!

   Poista
 2. Moikka! Haluaisin kysya, etta minka viisumin hankit ja jos se oli k1/fiancée visa, miten paatit hankkia sen taalla Houstonissa, etka Suomessa niin kuin on tarkotus? Ite oon talla hetkella keskella viisumiprojektia, ja siis taalla Houstonissa vaan kaymassa. Me alotettiin prosessi tammikuun lopussa....
  Mietin vaan, etta jos oikein ymmarsin niin sa oot saanu sun viisumin tosi nopeesti! En edes tiennyt, etta se olis mitenkaan mahdollista hankkia taalla paikan paalla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa. Haettiin Adjustment of Status-viisumia. Olin täällä joo Houstonissa kun prosessi aloitettiin. Ollaan siis naimisissa niin pystyttiin hakemaan tuota adjustmentia. Ilmeisesti se on siis nopeampi prosessi. En osaa sanoa onko normaalistikin näin nopea vai kävikö meillä vain hyvä säkä. Työluvanhan tällä saa myös nopeaa ja ei tosiaan tarvi olla Suomessa odottelemassa kuten K-1-viisumin kanssa. Ootko tänne Houstoniin muuttamassa? :) pistettiin Houstonin suomalaisten ryhmä pystyyn Facebookissa jos kiinnostaa liittyä!

   Poista
  2. Eihän tämä tapa ole ns. "sallitu". Maahantulossa pitää vaan kertoa olevansa tulossa tänne kyläilemään ja olihan mullakin paluulippu hommattuna (sekä näytiksi maahantuloon että varalle jos joku menee pieleen.) Ei tosiaan tiedetty "voiko näin tehdä", kun mistään ei paljon tietoa löytynyt ja varoiteltiin vaan mutta otettiin riski ja hyvin meni:)

   Poista
 3. Okei, kiitos vastauksesta! oon muuttamassa tanne nyt syksylla joo :) ma en oo facebookissa, mutta kiitti vinkista kuitenkin!

  VastaaPoista
 4. Varsin nostalgista nähdä tuo VYY:n kalenteri..itselläkin oli toi aina käytössä. Nyt ollut jo vuosia käytössä vain puhelimen kalenteri..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä varmaan ikinä ala käyttämään puhelimen kalenteria. Yo:ssakin tein muistiinpanot viimeiseen asti käsin:)

   Poista