tiistai 5. elokuuta 2014

Kortti taskussa

Mulla oli tänään ajokoe. Voin kertoa että vähän jopa jännitti. Ei itse ajaminen ja se että osaanko nyt varmasti ajaa vaan pelkäsin tekeväni jonkun tyhmän virheen ja mokaavani koko testin! Ja sepä olisi ollut noloa jos ei olisi mennyt läpi. Oon nimittäin niin paljon tästä amerikkalaisesta ajotestistä lukenut (kuinka helppo se on). Täytyy sanoa että en oikeastaan muista suomalaisesta inssistä enää muuta kuin että se kesti kauan ja ihan moottoritiellekin mentiin ajelemaan. 

Jonossa
Täällä mun testi alkoi valojen ja vilkkujen toimivuuden testaamisella jonka jälkeen kokeiltiin taskuparkkeerausta. Sitten ajeltiin parin korttelin ympäri testaten oikealle ja vasemmalle kääntymistä, kaistanvaihtoa ja suoraan tienvartta pitkin peruuttamista. Koko matka ajeltiin omakotitaloaluueella, jossa nopeusrajoitus oli minimisaään (20 mailia/h). Testi oli ohi noin 10 minuutissa. En saanut mitään muuta palautetta kuin "You did really good." Ennen testiä kyydissä istuva nainen oli kuitenkin ilmoittanut että lopuksi käydään läpi vielä mahdolliset virheet ja mitä muuta huomautettavaa nyt tuleekan. Tästä päätellen: en siis tehnyt virheitä!! :D Hah! 


Testiin jonottaminen sen sijaan kesti KAUAN. Noin tunnin istua kökötin autossani hiestä märkänä. Aina 10 minuutin välein sai käynnistää auton ja edetä yhden auton mitan verran!

Testihän täällä ajetaan omalla autolla. En tiedä onko täällä edes mitään autokouluja. Kaiken maailman toopeja liikenteestä ainakin löytyy! Suurimmalle osalle mm. vilkkujen käyttö tuntuu olevan ihan vieras käsite ja oonkin ollut muutaman kerran jo läheltä-piti-tilanteessa tämän vuoksi. Kaistaa vaihdetaan ja tieltä käännytään pihoille vaivautumatta sitä vilkkua päälle laittamaan! Todella ärsyttävää!

Perseessäajajat ovat toinen ryhmä, joka täällä on tullut varsin tutuksi. Minkäänlaistatä turvaväliä ei tajuta pitää ja usein kun jarrutan kääntyäkseni esim. omaan pihaan tulee perässä ajava auto vajaan metrin päähän kiinni! Pointtia en tässäkään ymmärrä. Ei sitä sen nopeampaa pääse tuli sitten metrin tai vaikkapa viiden päässä toisen takamuksesta. Ohi voisi  myös toki mennä, mutta sekään ei monella näytä juolahtavan mieleen.


Olen tuossa meidän pihapiirissä kiinnittänytkin huomiota siihen kuinka lähes jokaisesta autosta löytyy lommo(ja). Tätä en ihmettele kyllä yhtään! Aiemminkin kirjoittelin niistä auton ratissa meikkaajista, syöjistä, tekstaajista ym. Mun työkaveri itseasiassa kertoi mulle juuri tänään meikkaavansa ja laittavansa tukkansa työmatkalla. Siis MITEN!? En mä vaan pystyisi. Hän ajelee vieläpä downtownista asti eli motaria pitkin saa tulla suurimman osan matkaa!

Sitten on ne kännikuskit. Niistä en viitsi edes aloittaa ja oon muutenkin jo muutamaan otteeseen tainnut aiheesta avautua!


Kuvissa Houstonin hurjimpia ruuhkia ja teitä netistä napattuna! Aika harvoin joudun noille teille menemään :)

Kaliforniassa asusteleva Hannael kirjoitti viime viikolla omista kokemuksistaan ja ajokokeesta yleensäkin vähän perusteellisemmin jos kiinnostaa lueskella! Aika samanlaista touhua näyttäisi näissä kahdessa osavaltiossa olevan!

8 kommenttia:

 1. Jei, onnea ajokortista! Ja taskuparkki - hui! Onneksi meillä ei sellaista tehty. En tehnyt edes Suomen inssissä, enkä muista kenenkään kaverinkaan joutuneen tekemään.

  Ai kauhee tuota ensimmäistä ruuhkakuvaa! Kyllä täällä vaan on vähän hullua. :D Ja noi motariluupit, mun lempparit, haha! Täytyykin etsiä netistä Bay Arean vastaavia kuvia ja vertailla.

  Hihi, kiitos linkityksestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Makin olin aika yllattynyt tuosta taskuparkista! Eihan taalla edes oikeastaan tarvi tuota taitoa!

   Hauskaa etta teillakin on siella Bay Area - taalla siis myos on. Ja asutaan vielapa Bay Area Boulevardilla ;)

   Poista
  2. On vai? En edes tiennyt. :D

   Poista
 2. Niin ja noi vilkkujutut ja perässä kiinni ajaminen on täällä ihan samanlaista! Vilkkuja ei osata käyttää, eikä turvaväleistä olla vissiin edes kuultu!

  VastaaPoista
 3. Onnea ajokortista!

  Kääk, mun road rage on täällä jossain ihan eri sfääreissä kuin Suomessa - juuri noiden mainitsemiesi juttujen takia! Välinpitämätöntä ja päätöntä ajelua jesarilla just ja just kasassa pysyvillä autoilla... Huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Jep, mua vahan kylla valilla pelottaa taalla ajella ja kattelenkin aina kauheasti ymparille ettei joku yhtakkia rysahda kylkeen tms. Kaistojen vaihto on valilla kylla sellasta touhua etta huh huh !

   Poista
 4. Onnea ajokortista! Mä olen kiinnittänyt huomiota siihen, että täällä liikenne on jotenkin aggressiivisempaa kuin Illinoississa. Toki täällä taitaa myös liikennettä olla himpun verran enemmän kuin Chicagon alueella... Mutta täällä kun ei tosiaan aina tiedä mihin kukakin on motarilla menossa ja täysiä pitää mennä. Lisäksi Illinoississa rekat ohjataan ajamaan oikeanpuoleisilla kaistoilla. Täällä on aika hurjaa, kun rekat saa ajella millä kaistalla vaan ja välillä huomaat olevasi rekkojen keskellä. Kääks.
  Kerran näin motarilla, kun vieressä ajeli nainen, joka siinä samalla harjasi hiuksiaan ja alkoi tekemään ponihäntää. Jestas. Vauhtia kuitenkin oli se 80mph...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muuten totta tuo että liikenne Chicagossa on iisimpää. Nyt kun sanoit niin sen tajusin. Oltiin siellä keväällä siis käymässä!

   Hahah niinkuin mun työkaveri, joka tulee töihin nuttura päässä ja täys meikki laitettuna ja ilmoittaa tehneensä tämän työmatkalla! Itteä pelottaa pelkkä ajatuskin ja yritän kyllä keskittää kaiken huomion liikenteeseen!

   Poista