lauantai 26. heinäkuuta 2014

Missä kirkossa käyt?

Eka tyoviikko on nyt takana ja fiilikset on vielakin hyvat. Yhtakaan samanlaista paivaa ei viela ole ollut tahan mennessa. Sainpa torstaina tehda ekan "tyomatkanikin". Ajettiin parin tyokaverin kanssa rekryhommiin Port Arthuriin, joka sijaitsee tassa vajaan parin tunnin ajomatkan paassa. Ei tosiaan kay aika tylsaksi kun tyotehtavat on nain vaihtelevia. Toivottavasti asia tulee olemaan nain tulevaisuudessakin :)

Otin teille todisteeksi kuvan musta siististi pukeutuneena koska viimeksi kirjoittelin tyovaatteista ja taalla blogissa on ollut kuvia musta lahinna vain sortsit ja toppi paalla :D Ostin taman mekon Forever 21:sta $15:lla. Montakohan kertaa voi kayttaa ennen kuin hajoaa?
Teksashan sijaitsee tassa Bible beltin rajalla, minka tosiaan huomaa taalla Houstonin alueella. Kirkkoja on paljon ja niiden parkkipaikat ovat samaa kokoa Walmartin parkkipaikkojen kanssa. Sunnuntaisin kirkkojen sisaantuloilla seisoo liikeenteenohjaajat. Uskonto on taalla ihan erilailla nakyvilla kuin Suomessa ja kirkossa kayminen on enemmankin saanto kuin poikkeus. Autoissa nakyy paljon uskonto-tarroja ja sahkopostin loppuun on taysin normaalia kirjoittaa God bless.

Multa onkin pariin otteeseen kysytty missa kirkossa kayn ja kun vastaan etten kay kirkossa niin saan vahan kummaksuvia katseita tai vaikkapa jonkin kirkon esitteen kateeni ja kaskyn menna sinne. Mulla ei tosiaankaan ole mitaan naita uskovaisia ja kirkossa kayjia vastaan, mutta en pida siita, etta sita uskontoa/kirkkoa pitaa "tuputtaa" muille. Miksei jokainen saa tehda omia valintojaan ja paattaa itse mihin uskoo?

Talla viikolla on saatu paljon sateita ja ukkosta. Tama kuva on meidan parkkipaikalta juuri ennen alkavaa myrskya.
Uskonnosta aloin kirjoittaa siksi, etta asia on tullut toissa esiin jo pariin otteeseen. Eilen tuli ruokatunnilla puheeksi gayt ja kun mina sanoin, ettei mulla ole mitaan heita vastaan ja kavereistakin heita loytyy pari kappaletta, niin sain takaisin kommentin tyylia "Raamatussa sanotaan etta homous on syntia". Yritan valttaa tallaisia keskusteluja (erityisesti taalla, missa uskonto on isompi juttu) koska en halua alkaa vaittelemaan asiasta varsinkaan tyopaikalla, missa olisi ihan kiva tulla toimeen kaikkien ihmisten kanssa. Mua rupeaa nimittain ihan kamalasti arsyttamaan tuollaiset "homous on syntia"-jutut ja on vaikea olla hiljaa ja sanomatta omaa mielipidettaan asiaan.

Kaikkia homoihin tai uskontoon liittyvia keskustelunaiheita onkin siis parempi vaan yrittaa valttaa parhaansa mukaan oli seura minka nakoista tai ikaista tahansa. Ulkonaon, ian tai sukupuolen perusteella ei taalla koskaan voi paatella ihmisen kantaa uskonasioihin. Taalla kun suurinpiirtein kaikki tuntuvat kayvan kirkossa.

Tallainen tuijotti vieressa yksi paiva kokkaillessani. Hieman epamukavalta nayttaa tuo asento kylla mun mielesta :D

10 kommenttia:

 1. Täällä ollaan taas linjoilla häiriköimässä! ;) Ei oo yli viikkoon tullut oikein netissä oltua kun oli kavereita kylässä :)

  Mulla oli kans vaikeuksia tuon uskonto asian kanssa Indonesiassa. Siellä kun on PAKKO kuulua johonkin uskontoon ja vaan 6 uskontoa siellä on laillisia. Monet kyllä oli enemmän kiinnostuneita siitä, että on mahdollista, että ei käy missään uskonnollisessa rakennuksessa säännöllisesti (moskeija, kirkko jne...) tai edes usko mihinkään. Ne kyllä tykkäs kysellä ihan hirveesti kun kerroin vaikka Suomesta ja miten siellä voi netin kautta erota kirkosta ja kuinka liberaalia siellä on. Ite kyllä inhoon tuputusta kans, enkä pelkästään uskonnon vaan vaikka niitten kosmetiikkojen :D. Tänään kävin kaupassa ja siellä taas joku yritti mulle tuputtaa niitä kuolleen meren tiesmitä lotioneja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun oot palannut linjoille :)!
   Mäkin töissä selitin kuinka Suomessa voi erota kirkossa ja kuinka lähes ketkään nuoret ei käy kirkossa (tai kuulu siihen) ja sain jätkyttyneitä katseita parilta vanhemmalta henkilöltä :D
   Hehe kuolleen meren kosmetiikka..onko ne uskontoon liittyviä??en oo ajatellutkaan asiaa!

   Poista
 2. Tuollainen tuputtaminen olisi ahdistavaa. Ehkä voisit sanoa niille olevasi buddha tai jotain, niin jättäisivät rauhaan ;) Samalla voit sitten sanoa, että sinun uskontoosi kuuluu hyväksyä kaikki sellaisena kuin he ovat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha buddha. Vois toimia. Tai sit joku kabbala tai mitä näitä ny on. Pitäs vaan ehkä tietää sitten tästä ko. uskonnosta jotain :)

   Poista
 3. Itse olen kanssa huomannut, etta monet kovasti julistaa olevansa "good Christian", mutta sitten teot on aika ei-kristillisia... eli esim. valehtelu on ihan ok, mutta auta armias jos et kay kirkossa ja laita shekkia kolehtiin, niin joudat suoraan alimpaan helvettiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe aika hyvin sanottu:D todella vaikea kyllä ite käsittää tätä näitten ajatusmallia :D ehkä sitä yritetään pitää sellasta kristillistä imagoa yllä tuolla kirkossa käymisellä, kolehdin antamisella ja syntisten tuomitsemisella, mutta sitten salaa eletään itekin synnissä. En tiedä. :D

   Poista
 4. Toi homoudesta keskustelu ja se, pitäisikö sitä välttää vai ei, on ihan supervaikeaa. Toisaalta olen sitä mieltä, että kyseessä on ihmisoikeusasia, vihapuhetta ei pidä sietää ja asia ei muutu kuin siten, että näytetään esimerkkiä ja ollaan julkisesti seksuaalivähemmistöjen puolella. Toisaalta itse on kuitenkin maassa jollain tasolla "vieraana", eikä yleensä ole järkevää tulla ulkopuolisena ojentamaan paikallisia siitä, miten sopii käyttäytyä. Äh, dilemma! Olen usein aiheen noustessa esiin yrittänytkin "leikkiä tyhmää", eli en vai ole ymmärtänyt, mitä pahaa homoudessa voi olla.

  Onneksi tätä asiaa ei tarvitse Luxemburgissa paljon miettiä. Ranskankielinen Eurooppa on näissä asioissa Suomea edellä.

  Ja tsemppiä noiden uskonnolla päähän lyövien kanssa, itsellä menisi varmaan hermot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepa. Viittis uudessa maassa ja uudessa tyopaikassa heti hommata vihamiehia itelleen! Pitaa vaan yrittaa pitaa omat mielipiteet ominaan, vaikka kuinka tekis mieli sanoa takas!

   Ja kiitos. Todellakaan en tarvi ketaan tuputtamaan mitaan kirkko-brosyyreja :D Osaan ihan itse menna sinne kirkkoon jos silta alkaa tuntumaan!

   Poista
 5. Kauhulla odotan, koska jäädään kiinni siitä, ettei käydä kirkossa ja ettei ylipäätään edes kuuluta kirkkoon. Yksi jenkkikaveri (melko uskovainen sellainen) multa jo kyseli, mihin Suomessa uskotaan. Totesin siihen vaan että "suurin osa on evankelisluterilaisia" ja ohjasin keskustelun sujuvasti toisaalle, ettei tarvitse selitellä omia valintojaan/kuunnella tuputusta. Argh, ahdistavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näitä kirkkojuttuja satelee jatkuvasti, eikä oikein tiedä miten siinä sitten olisi kun joku vaikka sanoo rukoilevansa sun puolesta, jos on murheita tms (on sattunut aika monta krt töissä)..Tosi hämmentävää :D

   Poista