tiistai 1. heinäkuuta 2014

Kotivaimoilua

Onneksi mulla ei oo koiraa eika puutarhaa! Tassa kukkien kastelemisessa ja koiran ulkoiluttamisessa on muuten aika kova homma. Ja tassa ilmastossa kukkia saakin kastella oikeen olan takaa ja nailla ihmisillahan muuten puskia ja pensaita riittaa! Ei oo kyse mistaan yhdesta kukkapenkista. Ihmettelenkin miten nama toissakayvat ihmiset jaksaa tai edes kerkeaa hoitaa puutarhojaan puhumattakaan siita, mita kaikkea muuta tyota tallaiset isot talot ja pihat teettaa!

Naapurin koirat, joita kavin "ulkoiluttamassa". Huom. nailla naapureilla EI ole jumalatonta maaraa kukkapuskia ja pensaita!
Tyopaivatkaan taalla ei oo siita lyhyimmasta paasta, vaan useammilla 9-10h tai jopa enemman. Siihen sitten viela ne ajomatkat paalle. Ja kotia tullessa pitaisi vieda koira ulos, kastella kukat, laittaa ruokaa, kuskata lapset harrastuksiin jne. Myos imuroida pitaisi seka pyykit pesta. Missahan valissa sita kerkeaa itse harrastaa (tai vaikka edes istua alas sohvalle)? Lapsillahan on taalla useasti viela niin monta harrastusta, etta joka illalle riittaa jotain. (Ericin pikkusiskosten harrastuksiin kuuluu ainakin uinti, karate, pianonsoitto, lentopallo ja cheerleading!:D Eikai suomalaiset lapset noin paljon harrasta? Mulla ainakin muistaakseni oli aina vaan yksi, tai korkeintaan kaksi, harrastusta kerralla!)

Kiltein ja rauhallisin naista koirista :)
Ei ihme etta monilla nayttaa olevan nurmikonleikkaajat, ikkunanpesijat, siivojat ja jopa lastenhoitajat. Tai etta se koira paastetaan usein vain takapihalle jaloittelemaan lenkille lahdon sijaan. Olin ennen vahan tuomitseva kaikkien naiden "apureiden" kayton suhteen, mutta nyt tosiaankin ymmarran, etta aika ja energia ei vain yksinkertaisesti riita. Sita en kylla ymmarra miksi talojen pitaa olla niin suuria? Mulla meni taman talon alakerran imuroimiseen jo tuhottomasti aikaa ja olin ihan hiesta marka raahatessani tuota "ihanaa" jattimaista amerikkalais-imurinhokotysta mukana (onneksi me loydettiin omaan kotiin Suomi-mallinen imuri Walmartista!) Ne, jotka ei tieda milta amerikkalaiset imurit nayttaa niin klikatkaa tata.

Arsyttavin tapaus, joka muuten hyokkas Inkun kimppuun ja kun Eric meni valiin tarrasi se sita jalasta ja E sai kivat haavat!
Ma taidan kylla vastedeskin pysytella vain kissanomistajana ja mietin kylla tarkkaa ennenkuin mitaan puutarhaa hommaan. Onhan se puutarha kiva ja kaunis, mutta ei mulla ollut tullut mieleenkaan mika homma sen yllapitamisessa on! :D

Talla hetkella ma vastaan meilla ihan kaikista kotitoista ruuanlaitosta imurointiin ja kissan hiekka-astian tyhjaamiseen. Ja sehan on taysin ok, koska oon tyoton (hyi kamala sana "tyoton", mutta sehan ma nyt oon!). En tieda miten tilanne tulee muuttumaan kun alan kaymaan toissa ja miehen pitais yhtakkia osallistua. Erichan lahtee aamuisin siina 6.30 maissa toihin ja palaa illalla kuuden jalkeen vasta kotia.  Ihmettelen miten se jaksaa edes salille lähtea mun kanssa iltaisin. Puhumattakaan valmentamisesta, jota se tekee viela parina iltana viikossa. Ite tuun olemaan varmaan aika poikki kun tyot alkaa nain monen kuukauden tauon jalkeen. Varsinkin uudessa tyossa sita vasyy aina enemman kun taytyy olla niin skarppina koko ajan ja omaksua paljon uutta!

Tanaan kavin altaalla loikoilemassa ettei vaan mene elama liian rankaksi ;)

2 kommenttia:

 1. Onko teillä kotilattimattoja? Mä luulen, että suomimallisella imurilla meidän kokolattiamatot ei tulisi puhtaiksi, kun niissä pitää olla se "piiskaava" osio sitä mattoa putsaamaan.

  Me ollaan mietitty Iiron kanssa, että jos jossain vaiheessa asutaan täällä niin, että ollaan kummatkin töissä, niin ehdottomasti tilataan jostain siivouspalvelusta siivous. Sen verran pitkiä päiviä kuitenkin varmaan tehtäisiin, ettei vaan ole mitään järkeä siihen päälle vielä raataa kotona. Suomessa palkka on pienempi ja vapaa-aikaa toisaalta enemmän niin siellä se vielä teki järkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä itsellä ei oo kokolattiamattoa (onneksi) ja siksi Suomi-imuri onkin täysin riittävä:) täällä Ericin porukoilla on osassa asuntoa ja huomasin kyllä, että matolla se jenkki-imuri toimi hyvin mutta sitten puulattialla "puhalteli" niitä roskia ympäri ämpäri.

   Samaa mieltä oon tuosta siivouspalvelusta! Ei enää yhtään "hävettäisi" tilata sellaista jos molemmat oltais töissä ja varaa siihen oisi. Mielummin käytän illan vähäiset tunnit johkin muuhun kun siivoamiseen!

   Poista