keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Mulla on työ

Instagramissa kerkesinkin jo hehkuttaa, mutta hehkutetaan vielä täälläkin: mulla on vihdoin työ!!

Kaikki tapahtui tosi äkkiä. Olin koko maanantain lähetellyt taas hakemuksia ja kun viimeisen kerran tsekkasin Craigslistin onko tullut uusia ilmoituksia löysin vielä yhden hyvältä kuulostavan paikan ja laitoin sinnekin hakemuksen menemään. Noin 10min jälkeenpäin sain puhelun ja kutsun haastatteluun seuraavalle päivälle.

Mulla oli tiistaiaamulle myös toinen haastattelu ja se menikin musta paremmin kuin tämä jälkimmäinen, jossa tuntui etten osannut edes englantia puhua! Lähdin haastattelusta kiroten änkyttämistäni, kävin kotona syömässä ja menin salille. Olin suht varma että tästä tokasta paikasta en ainakaan tule kuulemaan. Varsinkin kun he ilmoittivat haastattelevansa muitakin mun jälkeen. Matkalla salilta kotia sain kuitenkin puhelun että mut otettaisiin mielellään sinne töihin jos vain haluan! vain pari tuntia haastattelun jälkeen siis! Hyvä etten ajanut kolaria kun niin innoissani olin. Tämä firma on valittu vuoden työantajaksi viime vuonna eli työolot varmasti on hyvät. Saan kaikki edut mukaanlukien KOLMEN viikon maksetun vuosiloman, mikä on täällä USAssa ihan luksusta! Nyt ei enää kaduta että kieltäydyin siitä hotellilta tehdystä tarjouksesta. Muutaman päivän vähä panikoin, että teinköhän nyt virheen ja kukaan ei tule palkkaamaan mua:D varsinkin kun "kukkanaapuri" kertoi mulle että täällä Teksasissa ollaan niin isänmaallisia että ulkomaalaisia ei mielellään palkata!

Nyt uskon että kaikella on tarkoitus ja asiat menee niinkun niiden kuuluukin mennä. Pelkästään se, että haastattelukin sattui juuri sille ajalle kun mulla oli auto käytössä. Tänään köröttelin siis uudelle työpaikalleni kirjoittamaan työsopparin ja muut paperit. Ja voi sitä paperien määrää, mikä täällä vaaditaan. Yli tunti meni niitä täytellessä ja sitten sai vielä käydä huumetesteissä! Oli muuten aika hauska kun mulla oli mekko päällä niin helma piti nostaa lantiolle asti ennen vessaan menoa etten vaan piilottele siellä alla mitään. Ja tämähän oli tosi "uncomfortable" sen nursen mielestä. Suomalaista tuo nyt ei paljon hetkauta! Vessaa ei myöskään saanut vetää, eikä hanasta päästää tippaakaan vettä (=pestä käsiä). Tarkkaa on. Yrittääköhän monet huijata näissä?

Mikä tuli yllätyksenä oli, että työsoppariin vaaditaan ajokortin numero. Siis teksasilaisen ajokortin. Ei voi kuvitellakaan, että Suomessa vaadittaisiin ajokortti! Mulla oli kuitenkin ihan kiitettävästi henkkareita mukana: passi, uusi työlupakortti ja suomalainen ajokortti. Ei auttanut siis muu kuin ajella siitä suoraan DPS:n varaamaan aikaa kirjalliseen ja ajotestiin. Ja vastassa oli yllättäen yli kahden tunnin jonot... täällä istutaan vieläkin. Toivottavasti multa löytyy kaikki tarvittavat dokumentit ja edellytykset ajokorttia varten. Viimeksi Ericin kanssa täällä jonottaessa saatiin kieltävä vastaus koska vaatimuksena on 2 kpl dokumentteja, jotka todistaa sinun asuvan Teksasissa ja Ericillä oli vain yksi.


Tai olihan sillä kaksi, mutta kännykkälasku ei kelvannut. Täytyy olla LANKAPUHELINlasku. Multa löytyy nyt kaikki viisumipaperit, uusi työsopimus ja vuokrasopimus. Toivotaan että kelpaa.

Mun työt alkaa vasta 21. päivä, eli puolisentoista viikkoa on vielä aikaa lomailla ja hommata se auto. Ja ajokortti! Hyvä siis että tässä reilu viikko aikaa on.

14 kommenttia:

 1. Paljonpaljon onnea tyopaikasta! Ja tosiaan hyva juttu, etta odottelit!

  VastaaPoista
 2. Oikein paljon onnea työpaikasta!! Nyt tuli kiire sitten lomailla ennen töiden alkua ;) Toivottavasti ajokortin hankkiminenkin sujuu hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) nyt kyllä pitää ottaa kaikki ilo irti todellakin tästä löysäilystä:D

   Poista
 3. Jee, onnea työpaikasta!! Näin ne asiat järjestyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) niin niillä vissiin taitaa olla tapana...sitä ei vaan tahdo muistaa silloin epätoivon hetkinä!

   Poista
 4. Onneksi olkoon! Jännittävää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niin mustakin. Jännittää :D

   Poista
 5. Paljon onnea uudenlaisen arjen alkuun!

  VastaaPoista
 6. Olipa iloista luettavaa:) Paljon onnea uuteen työhön !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Välillä muutakin kuin vain valitusta! :D kiitos :))

   Poista
 7. Onnea työpaikasta! Ja terveisiä Vegasista. Löysin blogisi tossa hiljattain, jospa pian saisin kahlattua kaikki postaukset läpi! :)

  VastaaPoista
 8. Hei Hanna:) kiitos paljon ja kiva kun kommentoit! Tervetuloa vaan lukijaksi:)

  VastaaPoista