maanantai 14. heinäkuuta 2014

Eroahdistusta

Misu joutui eilen olemaan lahes 10 tuntia yksin, mika on mun mielesta tosi paljon, koska se on saanut tottua siihen, etta ma olen kotona lahestulkoon poikkeuksetta. Pelkasin, etta se olisi ihan kauhuissaan taalla, mutta kiltisti kompi kolostaan kehraten kun tultiin kotia. Oli varmaan nukkunut putkeen koko tuon ajan. Taalla ei koskaan ole tapahtunut mitaan jekkuja muutenkaan silla valin kun ollaan pois kotoa, vaan kiusanteko tapahtuukin aina silla ajalla kun itse ollaan kotona (lukuunottamatta verhoepisodia). 


Tana aamuna tuo riehuminen alkoikin sitten ekan kerran 3 aamuyolla. Misu repi mun yopaidan olkaimia, sortsien kiristysnaruja, laturinjohtoa.... Jotenkin onnistuin sen rauhoittamaan ja saamaan nukkumaan taas siihen klo 6:n asti kun Ericin heratyskello soi. Sitten alkoi ympari kamppaa "kiihdytysjuokseminen" ja mun jalkojen kimppuun hyokkiminen. Kun mun sangyn vieressa ollut vesilasi kaatui kumoon ja bikinit lahti kissan suussa matkaan likapyykkikopasta ei auttanut muu kuin nousta kuivaamaan lattiaa ja pelastaa nuo biksut. Multa on tahan mennessa tuhottu sellaiset 3 bikinit, 3 urheilurintskikat, 4 toppia, parit sukat, sortsit, pari yopaitaa... :D mitahan muuta? Miksei Ericin vaatteet kelpaa? Miksi vain mun omaisuus joutuu taman termiitin uhriksi!?

Jos tama tamanaamuinen energiaplajays oli 10 tunnin yksinolon seurausta, niin pelottaa vahan, etta alkaako tata tapahtua nyt joka aamu(yo) kun alan kaymaan toissa. Sittenhan kissa saa olla tuon 10h yksin 5 paivaa viikossa. Mun tyopaivat on 8h + 1h ruokatunti plus ajomatkoihin menee 15-20 min suuntaansa. No ehka se tottuu...


Ollaan myos puolitosissaan mietitty, etta auttaisiko kissakaverin hommaaminen. Mahdollisuutenahan on, etta sitten meidan kotona asustaa kaksi ADHD-termiittia. :D Ehka joku vahan vanhempi ja rauhallisempi kisuli vahan saisi rauhoitettua tata meidan pikkuhirmua... Toisaalta kaksi lemmikkia tietaa kaksi kertaa enemman hankaluuksia lomalle lahdettaessa. Hoitopaikan hommaaminen yhdelle karvatillekin on jo hankalaa (paikassa, jossa emme kauheasti tunne ketaan). Puhumattakaan siita, jos joskus pitaisi (lento)matkustaa kissojen kanssa. Lemmikit on niin ihania, mutta samalla niista kylla aiheutuu paanvaivaakin.

Onneksi kissat eivat kuitenkaan ole laumaelaimia kuten koirat. Koiran kanssa olisi viela hankalampaa. Saalittaa vaan jattaa tuo pikkuinen yksin kotia. Valilla Misu kiipeaakin ikkunaan katselemaan kun me lahdetaan. Ja on se jopa huutanut meidan peraankin ja raapinut ovea! Onneksi ei kuitenkaan tapahdu joka kerta kun jonnekin lahdetaan.

8 kommenttia:

 1. En tiennytkään, että kissatkin tuhoaa noin paljon! Luulin sen olevan ihan vaan koirien hommaa :D Toivottavasti pikkukisu rauhoittuu tuosta ajan myötä ja saat nukuttuakin. Eihän sitä muuten jaksa uudessa duunipaikassa. Erittäin suloinen tuo teidän katti kyllä on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina :) se on kyllä niin suloinen ja ei voi kauaa vihanen olla vaikka uudet bikinit löytyiskin riekaleina:D en mäkään oo ennen törmännyt kissaan joka näin ahkeraan tuhoaisi tavaraa! Misu on muutenkin aika koiramainen kaikin puolin. Ja eiköhän se siitä rauhotu kun ikää tulee lisää. (Se on vasta 7 kk)

   Poista
 2. Mun kissankasvattajaäitini on sanonut, että ellei kissa ole erakkoluonne ja/tai itse vietä kotona kaiket päivät, niin ehdottomasti kannattaa hommata sille kissakaveri. Muuten lopputulos on just se, että yliaktiivinen ja sosiaalinen kissa ahdistuu yksin ja alkaa aiheuttamaan häiriöitä muuna aikana. Sopeutuisikohan joku aikuinen, rauhallisempi katti tuon kanssa elelemään?

  Toi hoitoonsaamisaspekti sen sijaan on ihan todellinen ongelma, jos kissoja on enemmän. Olen nyt yrittänyt houkutella vanhempia jouluksi meille, ja heillä kun on kolme kissaa, niin suurin ongelma tuossa nimenomaan on, että mitä tehdä kissoille siksi aikaa... Parilla mun kaverilla on ihan positiivisia kokemuksia kissahotelleista, mutta äitini ei taida niistä välittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun äiti taitaa olla kyllä ihan oikeassa. Ei ainakaan tämä katti ole millään lailla erakkoluonne. Seuraa mua nimittäin koko ajan huoneesta toiseen eikä koskaan ole pitkää aikaa yksin eri huoneessa. Misu tulee myös juosten ja huutaen ovelle vastaan ja kuten sanoin on jäänyt huutamaan meidän perään joskus kun on lähetty. Ehdottomasti tekisi mieli ottaa toinen kissa mutta tosiaan se hoitajan saaminen.... täällä vissiin tosi kalliitakin tuollaiset kissahotellit. Pitää funtsia!

   Poista
 3. Ole imarreltu. Joko sinun vaatteesi haisevat kuolleelta hiireltä tai sitten sinä nyt vain olet se, jonka huomiota tahdotaan hakea. Tai niin se ainakin meillä on mennyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon nyt vähän hämmentynyt tästä kommentista. Oliko sen tarkoitus olla ilkeä vai? En kyllä usko , että mun vaatteet haisee kuolleelle hiirelle ja tottakai olen onnellinen siitä, että kissa musta pitää. Jos tekstistä siis sai toisenlaisen käsityksen....

   Poista
 4. Ei ollut tarkoitus olla ilkeä, olen pahoillani, jos se siltä vaikutti. Jossain vaiheessa vain kiersi vitsi aiheesta, että kun kissa haistelee ihmistä innokkaasti, niin ajattelee, että "haiset kuolleelta hiireltä, ihanaa!" Ja mikäs sen ihanampaa muutenkaan kissalle, kuin hiiripaisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei..en oo kuullut kyseistä sanontaa. Tälleen kirjottaessa saa helposti väärän käsityksen kun ei voi käyttää äänensävyjä tai ilmeitä kuten kasvotusten:)

   Poista