keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Varsin levoton jumppatunti

Oon ennenkin kirjoitellut tasta kummallisesta kaytoksesta ryhmaliikuntatunneilla taalla Houstonissa. Tassa viikko sitten ollut zumba-tunti veti kylla ylivoimaisen pohjanoteerauksen (voiko noin sanoa? tuntuu etten erota enaa mika on hyvaa suomea ja mika ei....).

Ensin huomioni kiinnitti tytto, joka parin ekan kappaleen jalkeen istahti alas jumppamattopinon paalle ja alkoi rapsimaan puhelimellaan kuvia jumppasalista seka itsestaan. Kuvien ottamisen jalkeen han lahti salista. Kavi siis jumppaamassa sellaiset 10 min, otti oletettaen jumppakuvat ja -selfiet Instagramiin ja haipyi. "Fit life" indeed!


Seuraaksi suoraan eteeni saliin saapui pitka laiha tytto (noin 15 tunnin alun jalkeen), jolla oli suurimmat tekoboobsit, jotka elaissani oon noin laihalla tytolla livena nahnyt. Tytolla oli myos hirvea maara meikkia naamalla ja hiukset oli viimeisen paalle laitettu. Ja toisen kengan nauhat oli auki. Mietin hetken etta pitaisiko tytolle huomauttaa asiasta, mutta tytto selvasti tiedosti asian eika valittanyt mitaan. Jumppasi ainakin pari kolme kappaletta siina kengannauhat liehuen ennen kuin paatti sitoa ne!

Silari-tyton edessa salin etukulmassa, eli myoskin suoraan mun nakokentassa, zumbaili nainen, joka jayhi purkkaa ja oli kaantyneena "yleisoon pain". Tama nainen on tuolla tunnilla joka viikko. Ja joka viikko purkka suussa ja yleisoon pain jumpaten (purkan syonti on muutenkin taalla jumpissa tosi yleista!). Nainen myos koko ajan luo katsekontaktia muihin jumppareihin ja tekee "seksikkaita" ilmeita ja eleita. En tieda mika kyseisen rouvan tarina on, mutta yritan itse aina keskittya ohjaajan hanen sijasta :D


Talla kertaa myos itse ohjaaja aiheutti mussa hieman hammennysta. Han nimittain ohjasi yhdessa vaiheessa tuntia kannykka kadessa ilmeisesti tekstaten jollekulle. Tykkaan tasta ohjaajasta tosi paljon, mutta mun mielesta kannykka voisi pysya nyt pois edes ohjaajan kadesta. Kaikilla jumppareilla kun tuo vekotin nayttaa kulkevan mukana tunneilla ja sita saatetaan raplailla valilla vaikka kokonaisen kappaleen ajan putkeen.

Kummastusta myos aiheutti salin reunalla istuskelijat. Yhdessa vaiheessa salin takaosassa istui arviolta 7 ihmista huilaten ja katsellen tuntia. Tama on tosi yleista taalla, etta koko jumppatuntiin ei osallistuta. Valilla skipataan osioita salin takana "hengaillen", jutellen tms. Tai tunnille saavutaan tai sielta lahdetaan kesken kaiken. Tunneilla, joissa on kaytossa valineita tama aiheuttaa erityisen paljon arsytysta mussa, koska mun mielesta on vaarallista roudailla niita valineita kesken tunnin varsinkin jos muut jumpparit ovat makuullaan matolla.

Tuntuu silta, etta taalla on jotenkin sellanen meininki, ettei tata ryhmaliikuntaa oteta kauheen vakavasti. Ohjaajat ei myoskaan kauheasti keskity korjaamaan jumppareita, jotka tekee liikkeet vaarin. (Ja naitahan riittaa!) Eihan ryhmaliikunta mitaan kuolemanvakavaa touhua olekaan, mutta mun mita jarkea sinne tunnille on tulla 10 minuutiksi, tai tekemaan vain murto-osa liikkeista? Tai tulla tekemaan ihan jotain omia liikkeita ryhmatunnille? Eiko silloin voisi kayda salilla, jos ohjatun jumpan liikkeet ei kiinnosta? En sitten tieda onko asia nain muilla saleilla, mutta ainakin tassa meidan salilla asiaan suhtaudutaan vahan niin ja nain.

Vertailun vuoksi: Varsovassa opiskellessani jouduin kulkemaan salille metrolla ja/tai bussilla. Julkiset kun tuppaavat myohastymaan, niin yhden kerran paasi tapahtumaan niin onnettomasti etta saavuin salille myohassa ja kavelin pumppi-tunnille lammittelykappaleen aikana. Ohjaaja huusi mulle jotain mihin mun puolan kielen taito ei riittanyt ja kysyin englanniksi etta mitas. Kuulemma tunnille ei saa saapua myohassa. Kaskettiin poistumaan tunnilta ja tulemaan huomenna uudestaan. No maassa maan tavalla. Mulla ei oo tapana myohastya ja musta tuo ohjaaja ois mielummin voinut tulla huomauttamaan asiasta vaikka tunnin jalkeen kun huutaa siina kaikkien kuullen.

Taman postauksen sali-kuvat on sitten otettu ennen kuin tunti alkaa, ei suinkaan kesken jumppailun :)

Jamba Juicen smoothieta jumppailun jalkeen! Nuo on niiiiin hyvia ja virkistaa kivasti taalla helteessa :)

PS. Mun sisko ja sen poikaystava varas tanaan lennot tanne Houstoniin elo-syyskuun vaihteelle. Jee <3 Ihanaa kun saa vieraita Suomesta, koska itse en talla hetkella sinne saa matkustaa! Tulkaa muutkin ystavaiset vierailulle!!!:)

Loppuun viela kuva viikonlopulta vastapainoksi taman postauksen terveellisyydelle :) Misun piti tuohonkin kuvaan ittensa tunkea tietysti! (Se tykkaa nuoleskella kylmien tolkkien ja pullojen pintoja, kun ne taalla kuumuudessa "hikoilevat")


5 kommenttia:

 1. Ei oo tosi :O. Onpa kyllä ärsyttävää! Mun mielestä salille mennään kyllä huhkimaan eikä posettamaan. Ja se on todella vaarallista roudailla niitä kamoja ees taas kesken tunnin. Se on ainakin Suomessa, niillä saleilla missä oon käynyt, ollut aina kiellettyä. Ja tunnilla pitää olla ajoissa, että ne kamat kerkee turvallisesti sinne omalle paikalleenkin viedä. Auttaiskohan reklamaatio tähän(kin) asiaan? :D Kuten huomaat... Oon kova antamaan palautetta ja reklamaatioita... :D Yksi kesä ostajana työskennellessä teki tehtävänsä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep Vaasassa ainakin aina kiellettiin se tavaroiden roudaaminen koska joskus oli levypaino tippunut toisen päälle venybiisin aikana tms. Auts!
   Mun pitää tsekata voisko noille lähettää esim anonyyminä kommentin niitten sivuilla tai vaikka s-postia koska en mitenkää haluis enää asioida tuos tiskillä enempää ku on pakko. Sen verran on ollu ongelmia tuon suoravelotuksen kaa et on saanu jo muutaman kerran käydä vauhkoos siellä:D tarkotuksena on kyllä vaihtaa salia heti kun on työ, eli varaa ostaa toinen auto. Tämä sali nyt vaan on ainut kävelyetäisyydellä :D

   Poista
 2. Siis ihan ihmemeininkiä! Mä en ole käynyt Jenkeissä ryhmäliikuntatunneilla muuten kuin ilmajoogassa, ja siellä oli kyllä tiukkaa, ettei saanut tulla kesken kaiken tunnille. Mutta toisaalta meno oli muutenkin välillä aika eteeristä, sellaista et voihkitaan kun tuntuu niin hyvältä jossain chakrassa...

  Mulla on varmaan mennyt jotain ohi, mutta mikset voi käydä Suomessa? Siis joku muukin kuin rahasyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisumiprosessi on kesken ja mun tietaakseni ei saa ainakaan poistua maasta ilman jotain painavaa syyta. Voit toki kertoa mulle, etta oon vaarassa? :D viisumipaperien joukossa piti ainakin tayttaa sellainen matkustuslupaloma, jolla voi anoa lupaa poistua maasta, jos pakottava tarve tuleepi.

   Poista