tiistai 24. kesäkuuta 2014

Thanks but no thanks

On vissiin kovat vaatimukset sihteereilla nykyyan. Saman robottiviestin sain vastaukseksi sielta, mista sita toistakin paikkaa aiemmin hain. Oonko ihan vaarassa kun oon luullut etta sihteeriksi kelpaa melkeinpa kuka vain? Siihenkinko tarvii viiden vuoden sihteerikokemuksen ja tohtorin tutkinnon kaupan paalle?

Aamun haastattelu jai sitten valista, koska paikan paalle paastessa oli jarkystys aikamoinen. Alue naytti silta, etta hyva jos ulos uskaltaa astua autosta ettei vaan tuu ammutuksi! En myos koskaan saanut sita vahvistussoittoa tuolle haastattelulle. Ite olin kaksi kertaa yrittanyt soittaa, mutta meni vaan vastaajaan. 

Iltapaivalla mulla oli sitten toinen haastattelu (paivakotiin) enka taas tiennyt oikein mita odottaa. Tiesin, etta paivakodeissa on taalla huono palkka mutta etta noin huono. Nainen, joka mua haastatteli jotenkin anteeksipyytelevasti tuosta palkasta kertoi ja sanoi, etta koulutettuna ihmisena varmasti odotan parempaa palkkaa (no niin odotankin!) ja pyysi miettimaan asiaa yon yli ja soittamaan hanelle huomenna. Harmi kylla, etta palkka on noin huono. Muuten tuonne ehka voisikin menna toihin ainakin joksikin aikaa. Mutta eipa tuolla rahalla paljon autoja ostella :/ 

Ei auta muuta kuin jatkaa etsintoja ja toivoa, etta joku kunnon tyo loytyisi. Olin niin innoissani kun tyoluvan sain ja mulla oli jopa vaatimukset suht korkeella. Tuo "et kelpaa edes sihteeriksi"-viesti oli kylla suht masentava ja nyt tuntuu silta etta mita toita ma sitten voin edes hakea. 

6 kommenttia:

 1. Kyllä se siitä vielä iloksi muuttuu joku päivä. Elämä nyt aluksi kouluttaa ja olet tosiaan vieraalla maaperällä. Ei se helppoa ole täällä Suomessakaan koulutetun ihmisen saada töitä. Joka paikkaan on "sata" hakijaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meinaa kärsivällisyys riittää kun haluan töitä NYT :) Liian kauan vaan pyöritellyt peukaloita!

   Poista
 2. Ai kauhee, kun toi työnhaku kuulostaa vaikeelta ja ikävältä. :( Mulla ei toistaiseksi ole työlupaa (haussa on), eikä kyllä hinkuakaan töihin, mut ehkä tulevaisuudessa haluan etsiä töitä. Ei anna sun kokemukset kauheen hyvää kuvaa! Itselläkin maisterintutkinto taskussa, niin toki sitä odottaa, ettei ihan paskaduunia tarttis vääntää. Merkkaako näille jenkeille ulkomaalaiset tutkinnot mitään...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niinkun sanoit: vaikeaa ja ikävää puuhaa on! Suhteilla täällä vissiin pelaillaan, ja siksi onkin huono että sekä minä että mies ollaan molemmat uusia kaupungissa ja niitä suhteita ei pahemmin ole! Mä uskon kyllä että ne arvostaa myös (ulkomaalaista tutkintoa) mutta näyttävästi kokemus on se tärkein. Kaikista naurettavinta on että entry level-töihinkin haetaan hlöä,jolla ois jo 2v kokemus alasta. Mistähän sitä kokemusta saa sitten?! Pitää vissii mennä ilmaseks harjotteleen jonnekkin. Itellä vastavalmistuneena kun ei oo kokemusta mistään ihmeellisistä töistä vaan just sellasista perusduuneista, joissa opiskelijat koulun ohella on!

   Poista
 3. Hei noista robottiviesteistä yksi juttu: Jos firma on iso, mihin olet hakenut, niin ne saattaa olla valmiiksi pedattuja paikkoja, jotka on vain firman policyn mukaan pakko laittaa hakuun. Ei siis välttämättä susta kiinni ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei hyvä tietää :) Hain neljää paikkaa tuolta ja kaikista sain sen saman robottiviestin takas. Ja kaksi näistä paikoista oli just sihteerin paikkoja!

   Poista