maanantai 16. kesäkuuta 2014

Kyseenalaista kaupittelua

Mulla on taalla Houstonissa mennyt viime aikoina hermo tyrkyttaja-myyjiin. Normaaleissa vaatekaupoissa ja muissa liikkeissa saa kylla olla rauhassa, mutta riesana ovat nuo ostoskeskuksien kaytavilla olevien kojujen myyjat, jotka kauppaavat ihorasvoja, meikkeja, suoristusrautoja, hierontaa ym. Ilmeisesti nama kojujen tyontekijat tyoskentelevat provikalla, koska ovat sen verran tungettelevia. Yleensa yritan valtella naita parhaani mukaan ja napytella puhelintani/tuijottaa vastakkaiseen suuntaan tms, mutta myyjat ovat varsin ovelia ja onnistuvat valilla saamaan mut loukkuun.

Taktiikka on seuraavanlainen:

Myyja: Hei saanko saanko esittaa yhden kysymyksen?
Mina: Mhmm.
Myyja: Mita ihovoidetta kaytat kun ihosi on niin kaunis?
Mina: Vahan mita sattuu.
Myyja: Mulla olisi sulle tassa tallainen nayte.
Mina: Joo kiitos (ja yritan lahtea kavelemaan pois)
Myyja: Pieni hetki vain naytan sinulle yhden ihanan tuotteen.
Mina: Mulla ois tassa vahan kiire.
Myyja: Ihan pieni hetki vain (ja latkaisee jotain rasvaa iholleni). Eiko olekin ihana! Kerropa minulle pidatko siita vai RAKASTATKO sita!!?
Mina: No en tieda. On se ihan ok.
Myyja: Minulla on sinulle erinomainen tarjous. Normaalihinta on VAIN $99, mutta koska olet uusi asiakas saat sen tanaan VAIN $79.
Mina: Joo enpa taida, ei kiitos.
Myyja: Itseasiassa koska pidan sinusta saat kaksi kappaletta $79:lla.
Mina: Ei kiitos, mun pitaa nyt ihan oikeesti menna...
Myyja: (yrittaa huudella peraan viela jotain...)


Ymmarran etta nama ihmiset yrittavat vain tehda tyotansa ja saada tuotteen myytya, mutta mun mielesta tama ei tosiaankaan ole paras tekniikka. Tuotteet ovat usein "luksusta ja super-hyvalaatuisia", joista en kuitenkaan koskaan ole kuullutkaan. Paljon helpommin mut saa ostamaan uuden meikki- tai ihotuotteen mainostamalla sita esim. jossain naisten lehdessa tai tv:ssa. Ja muutenkin mielummin tutustun purkkeihin ja pulloihin ihan rauhassa yksin kaupan hyllylla. Olen muutenkin kuullut taman "ihosi/hiuksesi on niin kaunis/kauniit"-jutun niin monta kertaa, etta tiedan etta jokainen ohikulkija saa tasmalleen samat kommentit.

Kaiken huippu oli viime viikolla kun meidan lahikaupan pihassa kateeni tyrkattiin pussukka, jossa oli meikkeja ja kysyttiin haluanko sen. Kysyin onko se ilmainen vai. Noh, sieltahan alkoi se ihana selostus kuinka se normaalisti maksaa $80 mutta tanaan saan sen VAIN $20:lla. Joo ei kiitos, en tarvitse uusia meikkeja. Toivottavasti tama oli ainutkertainen tapahtuma ja saan tastedeskin kayda ruokakaupassa ilman ahdistelevia tyrkyttajia. Ei ihan heti tulisi mieleen ostaa meikkeja lahikaupan pihassa jostain epailyttavasta pussukasta. Oonkin miettinyt etta ostaako joku muka naita tuotteita. Naita kaupustelijoita on kuitenkin taalla niin paljon ja samat kojut siella ostarillakin on ja pysyy...

4 kommenttia:

 1. Musta noi on kanssa häiritseviä, mutta samaa meininkiähän on nykyään Suomessakin, ainakin Helsingin Kampin kauppakeskuksessa. Siellä kun joskus käy niin ulkomalaiset kaupittelijat huutelevat englanniksi Terve Terve. Suomalaisena siihen ei vaan osaa suhtautua, kun kohteliasta olisi vastata, mutta miksi ihmeessä minun pitäisi pysähtyä juttelemaan joillekin tuntemattomille myyjille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä muuten onkin. En muistanutkaan, kun en Helsingissä hetkeen oo käynyt shoppailemassa. Vaasaan ei taida vielä onneksi olla rantautuneet.

   Poista
 2. Joo munkin piti sanoa, että Helsingissä Kampissahan noita on jo jonkun aikaa ollut... Forumissa niitä on myös. Se on kyllä tosi ärsyttävää, mutta joskus mua todella harmittaa kun he semmosta työtä joutuvat tekemään. Ei varmasti ole helppoa. Täällä Espanjassa niitä on kans ja mä tykkään käydä kaupassa aina tossa ihan lähellä olevassa ostoskeskuksessa missä on iso marketti. Noh siinä matkanvarrella sinne markettiin on kans semmonen piste missä myydään jotain kuolleenmeren rasvoja tai jotain... Yritän aina mahollisimman äkkiä hiihtää ohi! Toinen vähän samaan kategoriaan menevä on ne Greenpeacen, WWF jne. feissarit kaduilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä ymmärrä kuka (suomalainen) tuollaseen työhön haluaa. Kauheen stressaavaa ja suurin osa ihmisistä kävelee ohi ja on tylyjä. Ja ihan totta muuten sama noiden hyväntekeväisyysjärjestöjen ym.kans. Vaikka hyvää työtä tekevät ja voisin ihan hyvin lahjoittaa jollekin järjestölle (sitten kun tulot on kohillaan) niin yritän kyllä aina suhahtaa niitteen tyyppien ohi huomaamatta:D

   Poista