tiistai 27. toukokuuta 2014

Beach!

Eilen illalla tosiaan alkoi tama ihana kaatosade taalla. En ole varma onko koko yon satanut kun korvatulpat korvissa nukuin, mutta talla hetkella ainakin ropisee niin maan perkeleesti. Paivan ohjelmassa taitaa siis olla sohvalla makoilua blogeja lueskellen :D Ei voi kuvitella astuvansakaan ulos jos tuo saa ei tuosta muutu ja saatiedotuksen mukaan ei muutosta ole tiedossa.

Eilen illalla lueskelin Essin blogia ja tama teksti pisti miettimaan. Muistan vaihtoon ekan kerran lahtiessani miettineeni kulttuurishokkia kasittelevalla orientaatioluennolla etta muhun tuskin koskaan mikaan kulttuurishokki iskee. Kunnes nyt sitten aloin muistella tuota luentoa tuon Essin tekstin luettuani. Kulttuurishokkihan voi ilmeta myos siten etta suurinpiirtein kaikki erilainen pistaa arsyttamaan. Ja juuripa siina kulttuurissa eika itse paikassa sinansa. Ruotsissa en kokenut minkaanlaista shokkia, Varsovassa muistan joidenkin puolalaisten piirteiden (kuten alyttoman huonon ja hitaan asiakaspalvelun) arsyttavan ajoittain. Taalla Houstonissa tama arsytys on kuitenkin ollut paljon suurempaa ja niinkuin aiemmin kirjoitinkin, niin valilla oon ajatellut suurinpiirtein vihaavani tata paikkaa! Tama arsytys haihtui taas viikonlopun aikana tipotiehensa, koska niin kivaa meilla oli. Tuntuu hyvalta oivaltaa etta tama vi**tus johtuukin tuosta lievana ilmenevasta "shokista" eika siita etta vihaisin tata paikkaa. Ehka ma pikku hiljaa alan tottua tahankin kulttuuriin ja seuraavan kerran Suomeen tullessa saan kulttuurishokin siella! Mutta nyt siihen asiaan....

Lauantaina ajeltiin Galvestoniin rannalle. Koska oli Memorial Day weekend ja viikonloppu ylipaatansa niin oltiin paatetty menna johkin vahan syrjaisemmalle rannalle kuin tuohon "paarannalle". Koko ranta oli ihan tupaten taynna. Edes talta syrjaisemmalta rannalta ei meinattu saada parkkipaikkaa. Ihmiset olivat pystyttaneet grilleja ja katoksia parkkipaikalle autojen valiin. Kaveltiin vahan kauemmas sitten tuosta parkkipaikasta, etta saatiin edes vahan omaa rauhaa.

Rantataloja

Ratsupoliisit rannalla :) 
Tassa syjaisemmassa rannassa oli yksi huono puoli: merileva. Rantoja ei ollut viela keretty siivoamaan ja sita oli koko rantaviiva taynna. Uimaan pystyi kylla menna, mutta noita merilevan palasia lillui ympariinsa siella vedessa, mika ei ollut kauhean mukavaa :D Meidan viereen leiriytynyt nainen lapsineen alkoi myos syottaa lokkeja (!!!), joten niita parveili kymmenittain siina meidan vieressa ja ylapuolella.. Kaikenlaista.... Muuten oli kylla ihanan rentouttavaa makoilla siina rannalla. Ilmakaan ei tuntunut tukalan kuumalta pienessa tuulenvireessa. 

Siella sita merilevaa nakyy kasautuneena...
Rannalla makoiluhan on tunnetusti rankkaa puuhaa ja meille molemmille iskikin ihan hirvea nalka noin tunnin makoilun jalkeen. Ajettiin tuohon paakadulle, ja kuin ihmeen kaupalla onnistuttiin saamaan auto parkkiin yhden ravintolan pihaan. Itse ravintolassa oli kuitenkin jono ulos asti. Ja niin oli kahdessa seuraavassakin ravintolassa, jotka sijaitsi siina kavelyetaisyydella. Ei muuta kuin auto alle ja etsimaan ravintolaa jostain vaha syrjaisemmasta paikasta...

Loydettiin sitten sisamaasta kiva italialainen ravintola nimelta Mario's. Muuten ihan kiva paikka, mutta pizza maksoi $20 mika on musta kylla kallis hinta pizzalle. Iso se kylla oli. Syotiin puoliksi ja tayteen tultiin.

Marioksen terassilta

4 kommenttia:

 1. Terve! Sama Essi se täällä taas kirjottelee, heh :D.
  Tuosta kulttuurishokista tuli se mieleen, että sitä pahemmaksi se menee mitä kauempana se uusi kulttuuri on omasta kasvukulttuurista. Tietenkin myös tietyt tavat tehdä asioita (en tajua miks Espanjassa laskut pitää maksaa postiin!) pitää opetella uusiksi ja se on myös rankkaa aluksi kun ei tiedä tyyliin miten uudessa maassa siivotaan :D. Se on kyllä ihan totta, että paluushokki on sitten paljon pahempi asia... Oon sen nyt 3 kertaa kokenut ja joka kerta se vaan tuntuu pahemmalta ja oma kotikulttuuri vieraammalta. Se ulkomailla olo muuttaa ihmistä. Ulkomailla oon paljon avoimepi ja small talkikin sujuu, mutta kun tuun Suomeen niin tuntuu, että taannun taas tähän suomalaiseen kulttuuriin ja ei uskalla edes naapuria tervehtiä :D. Kiva kun kävit lukemassa blogia! Oon aatellut, että voisi taas sen elvyttää ja alkaa jotain kirjottelemaan, vaikka Suomessa tällä hetkellä oonkin. Syksyllä onneksi valmistuminen tiedossa ja sitten pääsee "pysyvästi" (ikinä ei tiedä mitä elämä tuo eteen) pois Suomesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pitää myös vuokra käydä maksamassa sekillä vuokranantajan pankkiin kuukausittain, mikä tuntuu näin suomalaisena ihan käsittämättömältä! Miten ois nettipankki?
   Samoin kun näkee ihmisten maksavan sekeillä esim.ruokakaupan kassalla tuntuu ihan älyttömältä:D
   Sit on näitä piirteitä jokka ärsyttää kuten se, että tarjoilija käy kymmenen kertaa lounaan aikana kysymässä onko kaikki ok.
   Mulla ei oikeestaan muuten oo tullu paluumuutossa shokkia paitsi kun viimekesänä olin täällä Jenkeissä ollut lomalla kuukauden ja sen jälkeen palasin Suomeen. Ihmiset tuntuivat niin tylyiltä. Olin vielä asiakaspalvelussa töissä, niin sain extra-annoksen ihania suomalasia myrtsinaamoja:D
   Kiva kun jatkat blogin kirjoittamista vaikka Suomessa ootkin. Kiva lukea samanhenkisten ihmisten juttuja :)

   Poista
 2. Joo tuota sekki juttua en oo kyllä ikinä ymmärtänyt! :D Sitten se mikä mua ärsyttää Amerikassa on se, että ne hinnat on verottomana ja verot lisätään sitten kassalla. Ei mitään hajua paljon ostokset sitten loppujenlopuksi tulee kustantamaan :D.
  Tästä sulle seuraava postausaihe: asiat mitkä ärsyttää/on kummallisia. Musta on aina ihana lukea näitä kulttuurien yhteentörmäys juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha vois kylla kehitella jonku tuollasen postauksen. Munkin mielesta sun vitutus-listaa oli kiva lukea. Kiva kun joku uskaltaa kertoa senkin ettei kaikki oo taydellista. Yleensa blogeista saa just lukea naita "kaikki on niin ihanaa, mahtavaa ja taydellista"-juttuja. Ittea mua ainakin arsyttaa monikin asia taalla ja en ymmarra miksi pitaisi pitaa ylla jotain taydellisyyden kulissia. Pisteet myos sulle siita etta uskalsit kirjottaa etta et tykannyt Balista vaikka siita "kuuluisi tykata" :))) Mulla oli samanlaiset fiilikset Pariisissa. Vaikka nain jalkeenpain ajatellen voisin kylla antaa sille toisen mahdollisuuden :) Tykkaan usein enemman sellasista paikoista, joista ei oo niin isoja ennakko-odotuksia!

   Poista